Підготовка закладів освіти Лебединської громади до нового 2024-2025 навчального року

Питання щодо підготовки освітніх закладів нашої громади було детально розглянуто під час чергового засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради.

За інформацією тимчасово виконуючого обов’язки начальника Управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради Костянтина ЗАБУГИ, з метою підготовки закладів освіти до нового навчального року, Управлінням освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради розроблено та взято до виконання комплекс заходів щодо якісної підготовки закладів освіти до роботи в новому 2024-2025 навчальному році та в осінньо-зимовий період, створення безпечних умов навчання та праці всіх учасників освітнього процесу, дотримання керівниками закладів освіти чинного законодавства України в галузі освіти, охорони праці, протипожежних та санітарних норм і правил утримання закладів освіти, раціонального використання коштів бюджету Лебединської міської територіальної громади та залучення позабюджетних коштів.

На території Лебединської міської територіальної громади функціонують 9 закладів дошкільної освіти та 11 дошкільних відділень при закладах загальної середньої освіти. У трьох закладах дошкільної освіти функціонують 3 логопедичні групи для дітей з вадами мови. 16 дітей із особливими освітніми потребами виховуються в 9 інклюзивних групах. Для забезпечення потреб у здобутті дітьми загальної середньої освіти функціонує 19 закладів загальної середньої освіти. З грудня кожного року у кожному закладі загальної середньої освіти сплановано роботу щодо набору дітей шестирічного віку до першого класу. Учителі майбутніх першокласників проводять роботу відповідно до планів роботи з наступності між закладами дошкільної освіти та закладами загальної середньої освіти. У закладах загальної середньої освіти створені умови для здобуття інклюзивної освіти дітьми з особливими освітніми потребами. У 2024-2025 навчальному році функціонуватимуть 56 інклюзивних класів.

Творчо обдаровані діти мають можливість реалізувати свої здібності, відвідуючи 2 заклади позашкільної освіти – Лебединський центр позашкільної освіти Лебединської міської ради Сумської області та Лебединську дитячо-юнацьку спортивну школу.

У закладах освіти проводиться належна робота щодо покращення та зміцнення матеріально-технічної бази. Для проведення ремонтних робіт та зміцнення матеріально-технічної бази у 2024 році заплановано кошти у розмірі 689,75 тис. гривень.

Класні кімнати та кабінети закладів загальної середньої освіти, групові кімнати закладів дошкільної освіти відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

Усі заклади освіти забезпечені меблями відповідно до віку та зросту дітей. При необхідності меблі ремонтуються та поновлюються.

Харчоблоки закладів освіти забезпечені гарячою водою від бойлерних установок, проточною холодною водою та столовим посудом відповідно до потреби.

Усі заклади освіти мають внутрішні санітарні вузли.

На альтернативному виді палива працюють топкові 14 закладів загальної середньої освіти та 4 заклади дошкільної освіти. Для їх безперебійного функціонування заплановано придбати за рахунок коштів бюджету Лебединської міської територіальної громади дрова на загальну суму 4 190,160 тис. гривень.

Лебединський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Калинка» та Лебединський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Сосонка» мають власні газові міні-топкові.

Території закладів освіти відповідають санітарно-гігієнічним вимогам та підтримуються в належному стані (впорядковуються квітники та газони, при необхідності проводиться очищення території від бур’янів та густих насаджень).

У всіх закладах освіти заплановано провести поточні ремонтні роботи.

До початку 2024-2025 навчального року заплановано провести поточний ремонт топкової Павленківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів на суму 198,00 тис. гривень. Для виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва захисної споруди на стадіоні «Авангард» виділено кошти у сумі 268,00 тис. гривень. Для виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт підвального приміщення з пристосуванням під найпростіше укриття Лебединського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Ромашка» заплановано кошти в сумі 125,0 тис. гривень. 98,750 тис. гривень виділено на придбання пиломатеріалу для ремонту покрівлі Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1.

У закладах освіти будуть проведені профілактичні роботи з повірки систем опалення, водогону, водовідведення, електромереж та утеплення теплових комунікацій та теплопунктів.

Щороку проводиться навчання осіб, відповідальних за електрогосподарство та теплове господарство, з подальшою здачею заліку.

До початку опалювального періоду будуть проведені повірки теплових та водяних лічильників, манометрів. Комісією з визначення готовності закладів освіти до роботи в новому 2024-2025 навчальному році та в осінньо-зимовий період буде перевірено технічне устаткування теплових мереж, будівель, споруд, підвалів, горищ, дверей, вікон, герметизації вводів і інженерних комунікацій та підписано акти готовності.

Поділитися