Тепло татусевих долонь

Починаючи з 2019 року, в Україні офіційно відзначають День батька, який в умовах війни набув особливого значення, оскільки сотні тисяч батьків вирушили на захист від ворога своїх родин та країни. Указ Президента України № 274/2019, підписаний 18 травня 2019 року, визначає це свято як «з метою створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім’ї як основи суспільства та визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей».

Для України це свято є новим, і у цей день українці вітають батьків, дідусів теплими словами подзвонивши чи при особистій зустрічі. Дехто цього дня дарують невеличкі презенти своїм рідним чи  організовують сімейні пікніки чи вечері.

До Дня батька, бібліотечні заклади Лебединської громади провели заходи на яких відвідувачі корисно провели дозвілля та відпочили.

У міській бібліотеці №1 батькам-читачам дарували кульки та вітали зі святом.

У Ворожбянській СБФ до святкової дати пройшов для юних відвідувачів майстер-клас «Подаруночок для тата», який провела художній керівник СБК Ольга Приходько. Діти з задоволенням майстрували листівки-сорочки, які згодом вручили своїм татусям.

У Московськобобрицькій сільській бібліотеці до Дня батька пройшла година сімейного відпочинку «Тепло татусевих  долонь».   До свята Катеринівська СБФ запросила найактивніших користувачів на годину-розповідь «Мій тато найкращий». Під час заходу діти з задоволенням та гордістю розповідали про своїх татусів, ділилися спогадами про спільний відпочинок, а на закінчення зустрічі написали на папері одне слово, яке б характеризувало їх тата.

Поділитися