У Будилці відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу для жінок

Сьогодні у селі Будилка Лебединської громади відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу для жінок.

Реалізація цього проєкту стала можливою завдяки тісній співпраці громадських активістів та місцевої влади. Ідейними натхненниками функціонування кабінету стала громадська організація «ЖІНКИ ЛЕБЕДИНЩИНИ», яка об’єднала ініціативних жінок з усієї громади.

Гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу облаштовано на грантові кошти в межах Проєкту «Розбудова мирного, демократичного та гендерно-рівноправного суспільства в Україні – Фаза ІІ» за сприяння Структури ООН Жінки в Україні у партнерстві з  Українським Жіночим Фондом за фінансової підтримки Уряду Норвегії.

На заході з привітаннями та подарунками з нагоди відкриття жіночого кабінету були присутні тимчасово виконуюча обов’язки міського голови Ольга Зікєєва, староста Будильського старостинського округу Олена Сюсюрченко, начальник Управління праці та соціального захисту населення Валентина Губська та начальник відділу праці, сімейної та гендерної політики Марія Парфило.

«Хочу подякувати всім причетним до цієї важливої події у нашій громаді. Впевнена, що такими спільними зусиллями влади, громадськості, а у даному випадку, ініціативного жіноцтва і міжнародних організацій ми зможемо зробити ще дуже багато значних справ на користь нашої громади, і кожного її жителя», – запевнила тимчасово виконуюча обов’язки міського голови Ольга Віталіївна.

У свою чергу одна з розробниць проєкту Олена Солоненко подякувала керівництву громади і медичному закладу за всебічне сприяння у відкритті першого гінекологічного кабінету на території старостинських округів.   

Привітали з успішним впровадженням медичного проєкту на території округу представники Лебединського фахового медичного коледжу імені проф. М.І. Ситенка: заступник директора з навчальної роботи Алєся Бойченко, завідувач відділення Світлана Пухно та методист Надія Волошина.

Кабінет безбар’єрного доступу облаштували на базі місцевої амбулаторії загальної практики – сімейної медицини і вже передали на баланс КНП «Лебединська лікарня імені К.О. Зільберника» Лебединської міської ради. Прийом у ньому буде проводити висококваліфікований лікар-акушер-гінеколог зі стажем Олена Древаль.

Окрім нових меблів, освітлювальних приладів, комп’ютерного оснащення та нового набору гінекологічного інструментарію, особливістю кабінету безбар’єрного доступу є наявність гінекологічного крісла з регулюванням висоти, спеціальних опор-поручнів та підіймального пристрою.

Гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу у Будилці враховує потреби жінок з інвалідністю, жінок літнього віку та інших вразливих верств населення. Тут можуть отримати допомогу всі жінки, незалежно від способу пересування, наявності захворювань чи порушень опорно-рухового апарату, віку, місця реєстрації та статусу.

Зазначимо, що ГО «ЖІНКИ ЛЕБЕДИНЩИНИ» за останній рік успішно реалізувала вже три проєкти на території Лебединської міської територіальної громади.

Поділитися