Громадська безпека та соціальна згуртованість: у громаді визначили переможців проєктів міні-ініціатив

Днями відбулося чергове засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості у Лебединській міській територіальній громаді.

Крім членів робочої групи, у засіданні взяли участь Ольга Резніченко – фахівчиня із мобілізації громад Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні у Сумській області, Жанна Чмут – спеціалістка по роботі з ветеранами і психологічного напрямку роботи, команди розробників міні-ініціатив та активні мешканці громади.

Під час засідання ініціативними групами та громадськими організаціями було презентовано десять проєктів міні-ініціатив, які беруть участь у конкурсному відборі Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй.

Зауважимо, що Лебединська громада за кількістю поданих міні-ініціатив є одним із лідерів серед громад-учасниць проєкту ПРООН.

Переможців обирали члени робочої групи шляхом голосування за кількома критеріями. За підсумками голосування складено наступний рейтинг міні-проєктів:

  1. «Домедична допомога: вчимося рятувати життя разом» представлена ГО «Асоціація випускників ЛФМК/ЛМУ», ініціативною групою «Крила надії».
  2. «Подаруй героям рух», представлена ініціативною групою «Доступна медицина».
  3. «Спорт згуртовує: створюємо умови для реінтеграції ветеранів, молоді, ВПО та інших вразливих категорій» представлена ініціативною групою «Будильська».
  4. «Освітньо-культурний родинний проєкт «У гармонійні родині – щаслива дитина» представлений ГО «Ініціативні волонтери».
  5. «Атмосферне лідерство», представлена молодіжним центром «Атмосфера».
  6. «Обійми мене» представлена БО БФ «Піксель у вишиванці».
  7. «Оздоровлення учасників бойових дій, інвалідів війни, членів сімей загиблих та членів їхніх сімей», представлена радою Лебединської асоціації ветеранів Афганістану та АТО «ЛАВА».
  8. «Створення проєкту безпечного спортивно-оздоровчого комплексу» представлена ініціативною групою Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1.
  9. «Єдність народу – сила держави» представлена ГО «Берегині Лебединщини».
  10. «Створення безпечного руху дітей поблизу навчальних закладів» представлений ініціативною групою «Лежачий поліцейський».

Результати голосування затверджені робочою групою для проходження подальшої процедури на отримання грантових коштів від проєкту ПРООН і їхньої реалізації на території Лебединської громади.

Нагадаємо, даний проєкт впроваджується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй за фінансової підтримки Уряду Королівства Нідерландів, з метою об’єднання зусиль громадськості, представників органів державної влади та місцевого самоврядування для виявлення, обговорення та пошуку шляхів вирішення та усунення факторів, що негативно впливають на стан безпеки та заважають соціальній згуртованості громадян на території  Лебединської міської територіальної громади.

Поділитися