У громаді вручили державні нагороди рідним героїчно загиблих прикордонників – старшого сержанта Олексія Бабича та головного сержанта Максима Гусарова

Представники одного з прикордонних загонів Державної прикордонної служби України вручили державні нагороди рідним двох військовослужбовців, Героїв-прикордонників, уродженців Лебедина – Олексія Бабича та Максима Гусарова, які віддали життя за мирне майбутнє нашої країни.

На початку заходу присутні вшанували пам’ять полеглих захисників хвилиною мовчання.

Указом Президента України від 30.12.2023 №870/2023 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня старший сержант Бабич Олексій Миколайович. Державну нагороду отримали мати – Людмила Ляміна та вітчим Володимир Лямін.

Указом Президента України від 30.12.2023 №870/2023 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» головний сержант Гусаров Максим Юрійович. Державну нагороду отримали батьки Людмила та Юрій Гусарови, молода вдова Олена Гусарова з маленькою донечкою Поліною Гусаровою.

На превеликий жаль, наші земляки, вірні сини своєї країни, отримали ці нагороди посмертно.

Щирі слова співчуття рідним і подяку прикордонникам за належне вшанування пам’яті наших захисників висловила виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко.

Представники міської влади, військовослужбовці та рідні загиблих Героїв відвідали Алею Слави, де разом з іншими побратимами, знайшли вічний спокій Олексій Бабич та Максим Гусаров, та поклали квіти до могил бійців.

Нагадаємо, старший сержант Олексій Миколайович Бабич народився 25 березня 1999 року. 24 липня 2021 року Олексій вступив на службу до одного з прикордонних загонів Державної прикордонної служби України. 2 жовтня 2023 року захисник загинув під час виконання бойових завдань у районі населеного пункту Макіївка Сватівського району Луганської області.

Головний сержант Максим Юрійович Гусаров народився 26 червня 1997 року. 16 березня 2022 року Максим був призваний на військову службу за призовом під час мобілізації, проходив службу в одному з прикордонних загонів Державної прикордонної служби України. 6 жовтня 2023 року захисник загинув під час виконання бойових завдань внаслідок вогневого ураження противником в районі населеного пункту Покровка Сумського району Сумської області.

Поховали Героїв-прикордонників у рідному Лебедині на Алеї Слави 12 жовтня 2023 року.

Поділитися