У Лебедині провели в останню дорогу полеглого захисника – Юрія ГАЛАЯ

Сьогодні у Лебединській громаді провели в останню дорогу справжнього патріота, відважного захисника та мужнього сина України – Юрія В’ячеславовича Галая.

26 лютого 2022 року Юрій Галай добровільно прийшов до місцевого територіального центру комплектування та соціальної підтримки, щоб приєднатися до війська і разом із побратимами відстоювати свободу, незалежність і територіальну цілісність Батьківщини.

Проходив військову службу на посаді роти охорони ІІ відділу РТЦК та СП (м. Лебедин). З лав Збройних Сил України був демобілізований у зв’язку з досягненням граничного віку перебування на військовій службі. Проте, боєць прийняв рішення й надалі боротися з ворогом, але вже у складі одного з добровольчих формувань. Життя захисника обірвалося 28 травня 2024 року на Запорізькому напрямку.   

Вдома на Героя чекали рідні, дружина, двоє доньок та п’ятеро онуків. Юрію В’ячеславовичу назавжди залишиться 61 рік…

Для своїх побратимів, усіх, хто його знав, боєць став прикладом справжнього патріотизму, безкорисливості і самовідданості. Його віра в нашу Перемогу була непохитною, а мужність – безмежною.

Попрощатися чоловіком прийшли рідні, знайомі, військовослужбовці, побратими, представники влади, духовенства та жителі громади. Віддали останню шану полеглому захисникові вдячні громадяни, які провели труну з загиблим живим коридором.

Прощальну промову на місці поховання виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин), підполковник Ігор Ячменьов та заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення Олексій Волошин.

Поховали Юрія Галая з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України та триразовий залп почесної варти. Мужній захисник поповнив ряди загиблих воїнів на Алеї Слави.

Висловлюємо щирі співчуття близьким та рідним загиблого з приводу тяжкої втрати. Світла пам’ять та безмежна вдячність за вірність Батьківщині навіки залишиться у наших серцях. Нехай Господь Бог допоможе рідним пережити гіркий біль непоправної втрати.

Спочивай з миром, Герою!

Поділитися