Міжнародний день захисту дітей у бібліотеках громади

1 червня в усьому світі відзначили Міжнародний день захисту дітей. Щороку разом зі світовою спільнотою цей день відзначають і в Україні.

За доброю традицією до важливої дати в бібліотеках Лебединської громади пройшли різноманітні цікаві заходи.

До свята всіх дітей в книгозбірнях відбулися для юних користувачів цікаві заходи: бібліотечні паті, презентації казкових виставок, бесіди з відвідувачами про права дітей в Україні, конкурси малюнків на асфальті, конкурсно -розважальні програми під гаслом «Подорожуємо країною Книго-ленд», під час яких діти отримали незабутні враження та задоволення.

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей бібліотекарі  центральної міської бібліотеки підготували та провели низку бібліо-паті для учнів початкових класів ЗЗСО №7. Діти познайомилися з відділами бібліотеки, відповіли на питання вікторини-загадки «Якщо знаєш – відгадай, як не знаєш – розпитай!». Маленькі гості із задоволенням виконували завдання та показали себе справжніми любителями читання. Дітвора отримала заряд бадьорості, позитивної енергії, пройшовши всі квестові завдання, а також дізналися цікаву інформацію про книги, які можна прочитати завітавши до бібліотеки.

«Дитинство – країна мрій і книжкових забав» – під такою назвою оформлено виставку дитячої літератури в міській бібліотеці №1, а юні читачі, що вибирали собі книгу до смаку, отримали в подарунок яскраві кульки.

До Дня захисту дітей в Маловисторопській СБФ для активних користувачів відбулася презентація книжкової виставки «Хай сонцю і квітам, всміхаються діти!» та розважальна програма «Щасливе дитинство».

Міська бібліотека №2 та Калюжненська СБФ взяли участь у  флешмобі «Нам не треба війни!» і «Дітям – мирне небо!», а тиждень дитячої творчості «Діти – за мир в Україні й у світі» пройшов в Гринцівській СБФ.

Боровеньківські СБФ та БК провели ряд розважальних заходів для дітей 1 червня. Малюнки на асфальті, веселі ігри, фото-зона, казки вголос та багато інших цікавинок відбулося цього дня. Діти були у захваті.

Бібліо-стихія «На сонячній галявині читати нам цікаво!» для юних читачів пройшла у Великовисторопській СБФ. Діти з задоволенням розмістилися на коврику у затінку дерев, та з інтересом слухали казки які їм читали вголос бібліотекарка Анна Азарова та їх товариші.

На години цікавих розваг «Діти -майбутнє України!» та «Світлішає на світі, коли радіють діти» запросили Катеринівська СБФ та міська бібліотека №3 юних жителів сел Катеринівка та Куданівка.

Червленівська СБФ до Дня захисту дітей провела конкурс малюнку на папері на тему літа, та презентувала присутнім книжкову викладку «Зустрінь літо з книгою».

Повчальна гра-вікторина «Дитинство має право на життя» відбулася у Ворожбянській СБФ, а у Василівській СБФ пройшло смайл-шоу «Світлішає на світі, коли радіють діти».

Московськобобрицька СБФ для відвідувачів презентувала тематичну книжкову вітрину «Чарівний світ дитинства» та провела вікторину «Казка – це велике диво». Діти з великим задоволенням переглянули книжечки, пограли в ігри, взяли участь в конкурсі малюнка на асфальті на тему «Дитинства яскрава мить», де вони малювали мирне небо, квіти, сонечко, річку, веселку. На закінчення зустрічі всі дітки отримали подарунки-смаколики.

До Міжнародного дня захисту дітей в Михайлівській СБФ проведеноарт-моб «Хай дитинство буде мирним!». Бібліотекарка Тетяна Парфило ознайомила учасників з історією свята та провела вікторину «Хто знання має, той мур зламає». Діти завзято відповідали на запитання, відгадували загадки, отримуючи за правильні відповіді цукерки. Усі учасники заходу долучилися до створення листівок для воїнів ЗСУ на майстер-класі «Дякуємо за захист!», який провела керівник гуртків Лебединського центру позашкільної освіти Наталія Коротич. Чудовим завершенням арт-мобу стала «Мозаїка настрою», під час якої учасники перетворили свої тривоги на позитивні емоції. Дякуємо за співпрацю дев’ятикласникам Михайлівського ЗЗСО та їх класному керівнику Ользі Холоденко. Сподіваємося, що гарний настрій і море позитиву будуть супроводжувати дітей не лише цього дня, а й все літо.

Міжнародний день захисту дітей разом з бібліотеками завжди відзначається радісно та незабутньо. Адже, не зважаючи на трагічне сьогодення, це шанс дорослим і дітям поринути у безтурботну пору дитинства та залишити у пам’яті безліч чудових моментів святкового настрою.

Поділитися