Захід до Дня захисту дітей «Смак дитинства»

Традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне світле свято радості та надії. Але, на жаль, на сьогоднішній день не кожна дитина може похизуватись безтурботним дитинством. Вже третій рік поспіль ми вимушені відзначати свято в умовах воєнного стану. Проте, кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. Смак справжнього дитинства залежить не від кількості іграшок. Це почуття захищеності. Дітей не виховати якимись певними правилами і заборонами. Вони виховуються на тому, що бачать, чують навколо себе.

Напередодні  Дня захисту дітей, з метою привернення увагу до захисту прав та інтересів дітей працівники Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з представниками відділення поліції  № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП в Сумській області, центру соціальних служб Лебединської міської ради, службою у справах дітей виконавчого комітету Лебединської міської ради та разом з неповнолітнім суб’єктом пробації відвідали загальноміські святкові заходи.

Крім того,  неповнолітній, що перебуває на обліку органу пробації взяв участь у соціально-екологічному проєкті «Кришечки збери – Україні допоможи».

Проведення заходу даного формату дало змогу привернути увагу дорослих, державних органів та благодійних організацій до проблем дітей. Кожна дитина має право зростати здоровою і сильною, бути освіченою і захищеною. Тільки в умовах захисту прав і свобод дитини можливе формування гуманного і справедливого суспільства.

Поділитися