У Будилці відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику України, Герою – Івану БЛІДУСІ

Вкотре страшне відлуння війни пекучим болем роз’їдає наші серця – серця матерів, серця дружин і дітей, рідних і близьких наших загиблих мужніх та хоробрих українських воїнів, що ціною життя наразі відстоюють територіальну цілісність України, її незалежність. Незалежність, яку, з великою скорботою можна констатувати, українські звитяжні воїни відвойовують впродовж багатьох століть. На жаль, ця кровопролитна війна за нашу свободу, за наше вільне життя у своїй рідній державі продовжується, страшним горем та сльозами українців відлунює у кожному населеному пункті нашої рідної Лебединщини.

У селі Будилка відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому солдату, нашому земляку – Івану Іллічу БЛІДУСІ. Дошка розміщена на фасаді закладу освіти, де безпосередньо навчався та виховувався Іван БЛІДУХА.

Іван Ілліч народився 4 серпня 1971 року в селі Софіївка Лебединського району Сумської області у робітничій родині. Здобув освіту в Будильській середній школі та Веприцькому професійно-технічному училищі, отримав спеціальність тракториста. Деякий час працював за спеціальністю у місцевому колективному господарстві. Потім працював охоронцем на підприємстві ТОВ “КОМПАНІЯ “ЕКО-ЕНЕРГІЯ”, звідки і був мобілізований до лав ЗСУ. Був одружений, мав дві доньки та два сина.

На превеликий жаль, солдат, майстер 2 рухомої ремонтної майстерні ремонтного взводу автомобільної техніки ремонтної роти батальйону логістики Іван БЛІДУХА, вірний військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, у бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув 7 листопада 2023 року в результаті ворожого артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Богданіка, Бахмутського району, Донецької області.

Добра та світла людина, чудовий чоловік, люблячий батько…

Героєві назавжди залишилось 52 роки…

Зі словами щирого співчуття родині та близьким Івана Ілліча звернулася перший заступник міського голови Ольга ЗІКЄЄВА, яка наголосила на тому, що ми не маємо жодного морального права забувати, якою наразі страшною ціною нам дається сьогоднішнє відносно мирне життя, і ми маємо не лише завжди пам’ятати усіх, хто подарував нам можливість жити, займатися буденними справами, а і своїм власним прикладом, власною поведінкою бути гідними їхньої світлої пам’яті.

Виразив своє співчуття родині і близьким загиблого захисника, Героя Івана БЛІДУХИ і начальник відділення призову та комплектування ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) Юрій ТОКАР.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано дружині загиблого Героя – Надії БЛІДУСІ та першому заступнику міського голови Ользі ЗІКЄЄВІЙ.

Хвилиною мовчання присутні на урочистому відкритті меморіальної дошки рідні, близькі, знайомі, односельці Івана БЛІДУХИ, освітяни, представники влади вшанували його світлу пам’ять та пам’ять усіх загиблих воїнів.

Захід супроводжувався талановитим виконанням тематичних композицій відділом культури і туризму, а належну організацію церемонії відкриття меморіальної дошки було забезпечено Управлінням освіти молоді та спорту.

Поділитися