Інформація щодо заходу «Підтримка та бізнес-планування для агробізнесу: стратегії та підходи в умовах сучасних викликів»

Даний захід проведено 16 травня 2024 р. на онлайн-платформі ZOOM у рамках серії навчальних та інформаційних заходів з питань аграрного та сільського розвитку, які організовано проєктом ЄС IPRSA EU4SmallFarms «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA) у співпраці з Міністерствoм аграрної політики та продовольства України та Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

До заходу долучилося 106 учасників із більшості регіонів України, серед яких – виробники сільськогосподарської продукції різних організаційно-правових форм, представники органів виконавчої влади всіх рівнів, представники органів місцевого самоврядування/представники територіальних громад, представники галузевих та професійних організацій, сільськогосподарські дорадчі служби та сільськогосподарські дорадники, представники громадського сектору, Проектів МТД, науковці, викладачі та студенти ВНЗ й інші зацікавлені особи.

У ході заходу спікери розкрили тематику роботи з кабінетом фермера у ДАР, особливостей типового бізнес-плану для створення та функціонування фермерського господарства, можливостях, які надає Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві як новий інструмент підтримки ММСБ, а також про важливість залучення громад та зміну парадигми у комунікаціях з фермерами у процесі євроінтеграції.

Протягом сесій запитань та відповідей учасники мали змогу отримати відповіді на свої запитання стосовно тематики заходу.

Матеріали заходу:

Відеозапис заходу: https://youtu.be/0ImAWRfRYFo?si=Jmv2XqoZLLhWrzCI

Презентації та корисні матеріали: https://drive.google.com/…/18D50bLUR7oD01b55GzINRGL2Ux…

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві: https://pcgf.com.ua

Державний Аграрний Реєстр (ДАР): https://www.dar.gov.ua Посилання на Telegram-канал Державного Аграрного Реєстру: https://t.me/+nywkPmYjq_9jMjhi

Поділитися