У рамках міжнародного співробітництва: у громаді відбулася двостороння онлайн зустріч з угорськими партнерами

Днями виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко взяла участь у черговій двосторонній онлайн-зустрічі між представниками Лебединської міської територіальної громади та муніципалітету міста Папа (Угорщина).

До зустрічі долучилися представники Ради європейських муніципалітетів та регіонів (CEMR), Угорської національної асоціації органів місцевого самоврядування (TÖOSZ) та Асоціації міст України (АМУ).

Під час зустрічі Світлана Олександрівна подякувала угорським колегам за підтримку та окреслила поточний стан розвитку Лебединської міської територіальної громади, зважаючи на безпекову ситуацію в регіоні та країні. Також розповіла про актуальні проєкти в громаді, які планується реалізувати за допомогою іноземних інвестицій.

Томаш Альдозо, мер міста Папа, висловив готовність співпрацювати й надалі з Лебединською громадою. З-поміж іншого, пан Томаш звернув увагу на поглиблення співпраці і у сфері культури, зокрема, запропонувавши організувати в Угорщині фотовиставку, на якій буде презентовано реальний стан нашої громади в умовах війни.

Нагадаємо, на початку квітня минулого року відбулася перша двостороння онлайн-зустріч між представниками Лебединської міської територіальної громади та муніципалітету міста Папа, а вже наприкінці цього ж місяця делегація трьох українських громад, серед яких була Лебединська міська територіальна громада, відвідала угорські муніципалітети-партнери з навчальним візитом.

Крім того, 4 жовтня 2023 року представники Асоціації міст України, у тому числі представники Лебединської громади – виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко та перший заступник міського голови Ольга Зікєєва взяли участь в онлайн заході на тему «Як фінансувати партнерство між угорськими та українськими муніципалітетами».

Результатом таких заходів став візит у жовтні 2023 року делегації угорського міста Папа до Лебединської міської територіальної громади, під час якого між сторонами було підписано Меморандум про співпрацю та партнерство.

Зазначимо, що захід організовано Асоціацією міст України у рамках Проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та міжнародне співробітництво», що фінансується Німецьким товариством Міжнародного співробітництва (GIZ) у рамках Підтримки реформи децентралізації в Україні (U-LEAD з Європою. Фаза II).

Поділитися