Шановні жителі Лебединської громади!

23 травня українці відзначають День Героїв – щорічне свято, запроваджене на честь всіх захисників та захисниць України, які протягом багатьох століть боролися за її незалежність та територіальну цілісність і продовжують робити це нині.

Передусім це свято лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Спершу День Героїв святкували підпільно, але зі здобуттям Україною незалежності воно почало набувати все більшого розголосу. Особливо важливим воно стало після початку російсько-української війни, коли нові Герої боронять рідну Батьківщину.

Зрештою, цей день присвячений кожному з нас. Хтось боронить свою землю від російських окупантів, які зазіхнули на незалежність України. Хтось допомагає ближньому, працює на благо Батьківщини, засіває поля чи займається волонтерством. Усіх громадян країни можна назвати Героями, які по-своєму протистоять російській окупації.

День Героїв – свято величі духу українських вояків – борців за волю України, символ незборимості Української Нації.

Щира вдячність, величезна шана та доземний уклін усім тим, хто без вагань взяв зброю до рук та боронить нині територіальну цілісність та незалежність Матері-України!

Вічна пам’ять усім воїнам, які віддали свої життя за Україну. Завдяки їм ми продовжуємо жити, а наша країна зберігає незалежність. Ми ніколи не забудемо їхній подвиг!

З повагою, виконуючий обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО

Поділитися