Про проведення конкурсу UEPA у 2024 році

Міністерство економіки України є національним координатором європейської ініціативи «European Enterprise Promotion Awards» (далі – EEPA), метою якої є сприяння розвитку та підтримці малого та середнього підприємництва (далі – МСП) на національному, регіональному та місцевому рівнях. У конкурсі EEPA можуть брати участь представники з усіх країн Європейського Союзу, зокрема України. У 2022 році одним з переможців EEPA став Український національний проєкт Дія.Бізнес.

У 2023 році Міністерство економіки України об’єднало EEPA з Ukrainian Enterprise Promotion Awards (далі – UEPA). До українських ініціатив, які отримали призові місця в минулому році належали: проєкт щодо поширення культури доброчесності та стандартів комплаєнсу серед українських МСП (Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC)), Український бізнес-форум LadyFest (Українська платформа «Жінки в бізнесі»).

 Конкурс UEPA у 2024 році проводиться в наступних категоріях:

1) сприяння підприємницького духу;

2) інвестування в підприємницькі навички;

3) підтримка цифрових технологій підприємств, дозволяючи їм розвивати і використовувати цифрові технології, продукти і інші послуги;

4) покращення бізнес-середовища та підтримка інтернаціоналізації бізнесу;

5) підтримка сталої трансформації;

6) відповідальне та інклюзивне підприємництво.

Нагороди будуть вручені українському переможцю в кожній з шести перерахованих вище категорій. Конкурс передбачає сьому категорію Гран-прі, особливістю якої є відсутність можливості конкурувати за участь в європейській частині.

Заявка щодо участі в UEPA повинна бути оформлена українською мовою за посиланням:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdVMZsUyMZv93…/viewform

Для номінації в категорії «Відповідальне та інклюзивне підприємництво» подавати заявки можуть приватні підприємства, які підпадають під визначення МСП, опублікованому на сайті europa.eu, за умови, що проєкт, який претендує на участь у конкурсі, не є основною діяльністю МСП.

Кінцевий термін подачі заявки на участь UEPA – 30 червня 2024 року.

Більш детальна інформація про UEPA розміщена за посиланням:

https://business.diia.gov.ua/eepa-awards-ukraine-2024

Поділитися