Робота комунального закладу «Добробут громади» щодо належного санітарного утримання місць загального користування на території сільських населених пунктів Лебединської громади

Питання про роботу комунального закладу «Добробут громади» Лебединської міської ради щодо належного санітарного утримання місць загального користування на території сільських населених пунктів Лебединської міської територіальної громади було детально розглянуто учасниками апаратної наради під головуванням виконуючої обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО.

За інформацією начальника комунального закладу Ігоря ШУМИЛА, КЗ «Добробут громади» Лебединської міської ради – це заклад, який існує і розвивається три роки, діє на підставі Статуту, затвердженого Рішенням Лебединської міської ради від 31.03.2021 №220-МР. Заклад заснований з метою санітарного утримання місць загального користування на території сільських населених пунктів Лебединської міської територіальної громади, яка складається з двадцяти двох старостинських округів. Нам вдається реалізовувати та здійснювати поставлені завдання своєчасно, зокрема, виконувати механізоване та ручне прибирання. До роботи залучено 29 робітників з благоустрою та тракторист, які щоденно якісно й своєчасно забезпечують роботи з прибирання вулиць, зупинок громадського транспорту, зелених зон, скверів та дитячих ігрових майданчиків; очищення газонів і території старостинських округів.

Для ефективної роботи з благоустрою територій старостинських округів  у 2023 році було здійснено заходи з покращення матеріально-технічної бази закладу, зокрема, придбано за рахунок місцевого бюджету трактор з навісним обладнанням (а саме: причеп, роторна коса, фронтальний навантажувач на суму 1113,7 тис. грн.).

Комунальний заклад «Добробут громади» Лебединської міської ради за 2023 р. та протягом І квартал 2024 року виконував такі види робіт:

– очищення пішохідних доріжок від снігу та ожеледиці по вулицях округів;

– очищення тротуарних покриттів від піску, сміття та інших наносів шляхом їхнього підмітання;

– прибирання сміття на території округів та транспортування його до місць тимчасового складування;

– масові роботи з покосу трави та дерев’яної порослі на території округів (площа – 26,8 га);

– ліквідація аварійних дерев (наслідки негоди), що несуть небезпеку населенню округів (28 дерев);

– утримання територій дитячих та спортивних майданчиків;

– ліквідація звалищ дерев’яної порослі по округах, переробка на щепу подрібнювачем гілок по округах;

– очищення від сміття узбіч доріг;

– ліквідація пошкоджень земляного полотна ґрунтових доріг ;

– заготівля дров для опалення приміщень старостатів (62 метри кубічні);

– прибирання зсувів земляних мас по округах;

– очищення та налаштування каналів для водовідведення в Михайлівському, Межиріцькому округах;

– послуги з розпилювання дров по округах (225 метрів кубічних).

Наразі у старостинських округах продовжуються роботи по заготівлі дров для опалення на осінньо-зимовий період 2024-2025 рр.

Поділитися