Героїчно загиблого захисника Віктора Гриценка нагородили почесною відзнакою

У Лебединській громаді вручили відзнаку Міністерства оборони України уродженцю села Великий Вистороп, полеглому захиснику – Віктору Андрійовичу Гриценку, який віддав своє життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність Батьківщини.

Представник підрозділу однієї з військових частин, у якій служив Віктор Гриценко, сьогодні відвідав малу Батьківщину свого побратима з відповідальним дорученням вищого керівництва. Військовослужбовець вручив матері полеглого Героя Олександрі Василівні почесну відзнаку Міністерства оборони України «За заслуги у важких боях». На превеликий жаль, наш земляк, вірний син своєї країни, отримав цю нагороду посмертно.

Перший заступник міського голови Ольга Зікєєва, староста Великовисторопського старостинського округу Олена Коваленко та начальник відділення призову та комплектування Юрій Токар долучилися до почесної місії і висловили щирі слова співчуття родині героїчно загиблого бійця.

«Жодні слова не зможуть полегшити непоправну втрату родини, зарадити горю матері, адже загибель рідної людини – це непереборний глибокий сум, який залишається у серці назавжди, об’єднавши не лише рідних та близьких, а й усю громаду і цілу країну у спільному відчутті втрати, – звернулася до Олександри Гриценко перший заступник міського голови Ольга Зікєєва. – Завжди боляче бачити як батьки, діти, дружини отримують нагороди загиблих, найкращих, найсміливіших бійців, які ціною власного життя врятували життя багатьох інших синів, батьків і братів. Пам’ятаймо, якою високою ціною ми платимо за нашу волю і землю».

Представники міської влади та військовослужбовці відвідали місцеве кладовище, де покладанням квітів та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у російсько-українській війні великовисторопців – Віктора Гриценка, Василя Коробейника і Григорія Мамайка.

Нагадаємо, Віктор Андрійович Гриценко призваний на військову службу 10 листопада 2023 року. У лавах Збройних Сил України проходив службу на посаді стрільця. Героїчно загинув 27 січня 2024 року біля населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області. Похований у рідному Великому Висторопі 9 березня цього року.

Поділитися