Берегиня роду і народу

«Серце матері – глибока прірва, на дні якої ви завжди знайдете прощення»

Оноре де Бальзак

Мама – найперше слово в житті дитини. Мама – найрідніша в житті людина, яка завжди зрозуміє, пробачить і буде любити, незважаючи ні на що. Мама – берегиня і оберіг кожного на все життя.

У другу неділю травня, коли сонце своїм промінням зігріває заквітчану землю, дарує свої неповторні барви сонцесяйне і дуже щире Свято Матері, яке вже понад 100 років поспіль щороку нагадує нам, що настав час привітати, подякувати і підтримати найдорожчу людину у світі – Матусю.

Не треба приховувати в цей день добрих слів, не треба соромитися чистих сліз вдячності, а треба зібрати їх у щирий та зворушливий віночок подяки нашим матерям.

У бібліотеках Лебединської міської територіальної громади з нагоди Дня матері відбулися культурно-просвітницькі заходи.

Поетична вітальня «Рідній матусі присвячую», на якій звучали як авторські так і видатних поетів вірші про маму, пройшла у міській бібліотеці №3.

До Дня матері Московськобобрицька СБФ провела інформ-хвилинку «Найкраще в світі слово мама» та презентувала користувачам тематичну книжкову виставку.

«Малюнок для матусі» – під такою назвою пройшов в Гринцівській СБФ конкурс дитячих малюнків-подарунків для мам, а Пристайлівська СБФ запрошує всіх бажаючих відвідати тематичну вітрину «Ти всіх святих святіша ненька».

Флешмоб з селфі на тему «Я, матуся і бібліотека» для відвідувачів відбувся в міських бібліотеках №2 та №1.

На дитячо-юнацькому абонементі центральної міської бібліотеки до Дня матері пройшов майстер-клас з виготовлення настінних панно. На початку зустрічі бібліотекар Олександра Кудлай розповіла присутнім про історію виникнення свята та познайомила з таким поняттям як панно. А потім з завзятістю діти розпочали кропітку роботу над створенням власних панно з паперу, яке, як виявилось, зробити досить непросто, адже така робота вимагає терпіння, і звичайно деякий час. Та результатом всі були дуже задоволені, і згодом чудові панно були подаровані мамам до свята.

Поділитися