У Лебединській громаді відбулися заходи до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Цього року 8 травня в Україні вперше відзначається День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Відповідне рішення було закріплене в Законі України «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років», прийнятому Верховною Радою у 2023 році.

У Лебединській громаді цього дня відбулися заходи з вшанування пам’яті загиблих у роки Другої світової війни. У меморіальних заходах та покладанні квітів до Меморіалу Слави «Лебедина пісня», братських могил у селах Куданівка і Токарі взяли участь керівники громади: виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, перший заступник міського голови Ольга Зікєєва та керуючий справами виконавчого комітету Сергій Подолько.

Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх тих, хто боровся із нацизмом, а також мирних цивільних людей, які постраждали від ведення бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників, жертв воєнних злочинів, жертв геноциду та злочинів проти людяності.

З нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на старостинських округах Лебединської міської територіальної громади також вшанували пам’ять загиблих у 1939–1945 роках покладанням квітів та хвилиною мовчання.

Зазначимо, усі заходи на території громади відбулися з суворим дотриманням вимог та обмежень воєнного стану, а також з урахуванням безпекової ситуації.

Поділитися