У громаді відбулася чергова 44-та сесія

У Лебедині під головуванням секретаря ради Світлани Горошко відбулася чергова 44-та сесія міської ради.

У пленарному засіданні взяли участь 27 депутатів з 33 обраних, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів, представники правоохоронних органів та медіа.

Традиційно перед початком роботи сесії депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць України, у тому числі, і наших земляків.

Під час роботи сесії місцеві обранці розглянули 42 питання порядку денного, які попередньо детально розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій.

На пленарному засіданні депутати прийняли бюджет Лебединської міської територіальної громади на 2024 рік, сформований на підставі Бюджетного кодексу України та Закону України «Про Державний бюджет на 2024 рік».

Так, бюджет громади становить 343 082, 6 тис. гривень. Зазначимо, що основний кошторис громади на 2024 рік має, здебільшого, соціальне направлення. Так, на захищені статті передбачається 327 115, 1 тис. грн., що становить 97,2 відсотки від обсягу загального фонду. Основним джерелом надходжень до бюджету громади є податок на доходи фізичних осіб.

На пленарному засіданні місцеві обранці також затвердили Програму економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2024 рік.
Цією програмою, з-поміж іншого, передбачається виділення 14 202, 85 тис. грн. на реалізацію заходів програми житлово-комунального господарства та житлової політики. А саме: 10 803, 2 тис. грн. – на благоустрій населених пунктів громади та 3 399, 65 тис. грн. – на забезпечення діяльності КЗ «Добробут громади».

Крім того, 1 030, 0 тис. грн. спрямовано на виготовлення проєктно-кошторисної документації на об’єкт будівництва зовнішньої каналізації.

У сфері соціального забезпечення:

  • надання пільг населенню, (крім ветеранів війни і праці, військової служби, органів внутрішніх справ та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), на оплату житлово-комунальних послуг – 82,20 тис. грн.;
  • пільги окремим категоріям громадян з послуг зв’язку – 79,87 тис. грн.;
  • компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті – 122,40 тис. грн.;
  • компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян – 1 292,150 тис. грн.;
  • надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги – 1 758,70 тис. грн.;
  • надання послуг у сфері соціального захисту і соціального забезпечення населення – 1 431,00 тис. грн..

У сфері охорони здоров’я:

  • забезпечення безоплатними і на пільгових умовах лікарськими засобами окремих категорій громадян – 690,0 тис. грн.;
  • безоплатне зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів, кераміки, металокераміки, цільнолитих, металопластмас, нітриттитанового покриття, бюгельного протезування, імплантів) пільгових категорій громадян – 200,0 тис. грн.;
  • утримання профілактичних пунктів Лебединської міської територіальної громади – 761,883 тис. грн.

У сфері освіти:

  • харчування учнів початкових класів у закладах загальної середньої освіти – 1 289,344 тис. грн.;
  • харчування у закладах дошкільної освіти – 313,549 тис. грн.

У сфері охорони навколишнього природного середовища та техногенної безпеки:

  • придбання обладнання для збору, транспортування, перероблення, знешкодження та складування побутових відходів, облаштування контейнерних майданчиків – 766,9 тис. грн.;
  • розробка місцевого плану управління відходами Лебединської міської територіальної громади – 170,0 тис. грн.
 

За підсумками роботи сесії депутатами було розглянуто низку інших важливих питань, у тому числі, і земельних, з якими детально можна ознайомитися на офіційному сайті Лебединської міської ради у розділі «Документи».

Поділитися