У громаді презентували гендерний паспорт

У громаді презентували Гендерний паспорт Лебединської міської територіальної громади.

Розроблений гендерний паспорт є результатом співпраці аналітиків Центру соціальних досліджень Сумського державного університету та представників місцевого самоврядування Лебединської громади. Документ презентувала Андріана Костенко – доктор політичних наук, професор, керівниця Центру соціальних досліджень СумДУ. У заході взяли участь представники депутатського корпусу та виконавчого комітету Лебединської міської ради.

У процесі розробки гендерного паспорту експерти центру провели ґрунтовну аналітичну роботу, що складалася зі збору статистики та аналізу інформації про вік, освіту, зайнятість, доходи, рівень оплати праці, соціальне забезпечення, демографічну динаміку тощо.

У своїй роботі дослідники зосереджувалися як на статистичних даних, так і на висновках, які допоможуть уникнути в майбутньому розривів, кризових ситуацій, ефективніше спланувати місцевий бюджет, зробити допомогу цільовою та адресною. Дані, зібрані у цьому документі можуть широко використовуватися у написанні проєктів на залучення інвестицій та грантів.

Гендерний паспорт Лебединської міської територіальної громади – це інформаційно-аналітичний документ, метою якого є виявлення відмінностей рівнів участі жінок і чоловіків, реалізації їхніх прав та можливостей у тій чи іншій сфері життєдіяльності суспільства, їх доступу до ресурсів.

Зазначимо, на сьогодні з-поміж усіх громад Сумської області лише Лебединська громада має розроблений гендерний паспорт.

Поділитися