У громаді вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цей день встановлений Указом Президента на згадку про завершення будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС у 1986-му році. Це захисна споруда, яка дозволила пом’якшити згубний вплив атома, що вийшов з-під контролю.

З нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, сьогодні у Лебедині відбулися урочистості біля пам’ятного знаку «На честь жертв наслідків аварії на ЧАЕС». Участь у заході взяли представники міської влади, ліквідатори, члени їх сімей.

Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку, подякували учасникам тих подій за їхній неоціненний подвиг та вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів та жертв Чорнобильської катастрофи.

Під час проведення заходу Подяками міського голови відзначили ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, наших земляків – Миколу Федірка та Павла Костяненка. А також вручили символічні подарунки ліквідаторам аварії на ЧАЕС та членам їхніх сімей. 

«У цей день ми згадуємо тих, хто усвідомлено й жертовно віддав за нас своє життя у «ядерному котлі». Лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і цілий світ від радіаційного забруднення», – звернулася до присутніх виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко. – «Ми низько схиляємо голови перед героями-ліквідаторами, які через радіаційне опромінення, отримане безпосередньо під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, передчасно пішли з життя. Дякуємо членам родин ліквідаторів, які завжди були поруч і підтримували у найскрутніші хвилини. Велика вам подяка і низький доземний уклін».

Поділитися