Відбулося чергове засідання Робочої групи з вирішення питань гендерної політики

У виконавчому комітету Лебединської міської ради під головуванням керуючого справами виконкому Сергія Подолька відбулося засідання Робочої групи з вирішення питань гендерної політики.

Під час засідання було заслухано доповідь начальника Управління праці і соціального захисту населення Валентини Губської про проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». З вищезазначеного приводу, голова Робочої групи Сергій Подолько наголосив на необхідності проведення інформаційно-просвітницьких заходів серед населення громади щодо протидії гендерно-зумовленого та домашнього насильства, адже значну роль у подоланні цього явища відіграє діалог із населенням і те, наскільки наше суспільство готове говорити і не ігнорувати тему насильства.

Сергій Володимирович також зауважив на ефективності взаємодії всіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, та швидкого реагування мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Бо насильство в сім’ї є актуальною проблемою сьогодення. Та на жаль, необхідно констатувати, що сім’я, як осередок суспільства, без підтримки держави та її інституцій, не завжди спроможна виконувати свої головні функції, зокрема, щодо забезпечення належного добробуту та виховання дітей.

Крім того, членами робочої групи розглянуто питання про внесення змін до «Плану дій щодо виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року на території Лебединської міської територіальної громади».

Поділитися