Всеукраїнський тиждень читання: зустріч з письменницею

«Мій родовід із тих країв, де Псел із вічності сивів, де рідна матінка-Сула моїх прапращурів вела роменами і васильками у Дике Поле… Там кургани стоять немов дороговказ: кров скіфська в кожному із нас!..» – саме такими словами розпочалася зустріч у Гринцівському ЗЗСО з поетесою, членом Національної спілки письменників України з 2016 року, що пише свої чудові твори під псевдонімом Сніжана Вечорка. А працює сьогодні Сніжана Ходзінська бібліотекарем Гринцівської СБФ. Захід відбувся у рамках Всеукраїнського тижня читання.

Народилася письменниця в 1975 році в Одесі. Дитячі і шкільні роки пройшли в Гринцевому, а студентські роки – в Одесі.  Друкувалися поетичні твори пані Сніжани в місцевій та обласній пресі, в альманасі «Слобожанщина»,  журналі «Дзвін». Вона є автором поетичних збірок «Надією прийдешність увінчай» та «Від погляду зорі». Тривалий час була членом літературної студії «Зерна» (м. Суми), якій завдячує своїм творчим зростом і натхненням, керівник якої Юрій Назаренко був однокурсником Ліни Костенко.  

   Кохаюся у ріднім Слові,

   Живу у нім. Воно в мені –

   Як джерело добра й любові

   Із прадідівської землі,–

   Вирує стрімко! І щомиті

   Дає мені наснаги й сил.

   Вітчизна, я і Слово – злиток!..–

   Не купиш і не продаси.

На зустрічі поетеса розповіла присутнім про свій життєвий і творчий шлях, читала нові та вже видані поезії, відповідала на питання учнів. Родзинкою заходу була пісня «Кладочка» на слова Сніжани Вечорки, у виконанні сумського барда Ольги Козаченко, яка прозвучала у запису.

Бажаючі познайомитися з творчим доробком пані Сніжани можуть звернутися до Лебединської центральної міської бібліотеки, і доторкнутися серцем до кришталевих струн чуттєвих віршів та сонетів нашої землячки.

Поділитися