У громаді відбулася 43-тя позачергова сесія

У Лебедині під головуванням секретаря ради Світлани Горошко відбулася позачергова 43-га сесія міської ради.

У пленарному засіданні взяли участь 22 депутати з 33 обраних, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів, представники правоохоронних органів та медіа.

На сесії також були присутні депутат Сумської обласної ради Андрій Кириченко, голова Сумської районної ради Геннадій Дем’яненко, голова постійної комісії Сумської районної ради з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету, фінансів та управління комунальною власністю Віталій Сахнюк, голова Лебединського районного суду Олександр Чхайло. 

Традиційно перед початком роботи сесії депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць України, у тому числі, і наших земляків.

Геннадій Дем’яненко і Віталій Сахнюк вручили нагороди Сумської районної ради про присвоєння звання «Почесний громадянин Сумського району» (посмертно) – молодшому сержанту Іллі Гаврилишину та сержанту Василю Коробейнику, які загинули захищаючи свободу, незалежність і територіальну цілісність України під час повномасштабного вторгнення. Відзнаки отримали рідні загиблих захисників.

Крім того, за вагомий особистий внесок у розбудову громад Сумського району та активну волонтерську діяльність у період активних бойових дій рішенням Сумської районної ради присвоєно звання «Почесний громадянин Сумського району» та вручено відзнаку директору товариства з додатковою відповідальністю «Племзавод Михайлівка», депутату Лебединської міської ради Миколі Зеленському.

Урочисто перед початком роботи сесії з нагоди Міжнародного дня волонтера за активну волонтерську діяльність, високу громадянську свідомість, патріотизм, підтримку і допомогу Збройним Силам України нагородили Подяками міського голови волонтерів: Олександра Андреєва, Миколу Безуглого, Олександра Гулака, Андрія Кириченка, Євгена Коваленка, Геннадія Коротіна, Володимира Кримця, Олександра Кузьменка, Сергія Курила, Сергія Лук’яненка, Леоніда Моісеєнка, Павла Показанця, Олександра Спічку, Маргариту Холошенко, Олександра Чхайла та волонтерські організації Лебединської міської територіальної громади: волонтерський загін «Іскорка тепла» ГО «Молодіжна організація «Червоні вітрила» м. Лебедин» і ГО «Пульс».

Також напередодні Дня місцевого самоврядування, яке щорічно відзначається  в Україні 7 грудня, Грамотами міського голови за активну депутатську діяльність, спрямовану на вирішення актуальних питань соціально-економічного розвитку громади, ініціативність та відповідальність нагородили трьох депутатів Лебединської міської ради: Наталію Логвиненко, Юрія Савеку і Наталію Яценко.

Під час роботи сесії місцеві обранці розглянули 10 нагальних питань порядку денного, які попередньо детально розглядалися на спільному засіданні постійних депутатських комісій.

Під час пленарного засідання депутати проголосували за внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2023 рік». З-поміж іншого, цими змінами кошти з місцевого бюджету спрямовуються на надання фінансової підтримки комунальним підприємствам громади, а саме: КП «Водоканал», КП «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки»», КП «Комбінат благоустрою», КП «Лебединтеплоенерго».

Змінами до «Програми соціального захисту населення Лебединської міської територіальної громади на 2022-2024 роки» передбачається надання одноразової матеріальної допомоги членам добровольчих формувань громади у розмірі 1 223, 52 тис. грн.

На пленарному засіданні депутати також внесли зміни до «Програми мобілізаційної підготовки місцевого значення та забезпечення заходів, пов’язаних із виконанням військового обов’язку, призовом громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань на 2022-2024 роки». Цими змінами передбачається додаткове виділення коштів на:

  • забезпечення пальним техніки для здійснення підвезення на збори, до місць несення служби та навчальних центрів резервістів та військовозобов’язаних, які призиваються на військову службу по мобілізації – 165 тис. грн.;
  • придбання пального для доставки військовослужбовців, які входять до складу Добровольчого формування Лебединської міської територіальної громади № 1 до місця несення служби – 99 тис. грн.

За підсумками роботи сесії депутатами було й інші важливі питання, з якими детально можна ознайомитися на офіційному сайті Лебединської міської ради у розділі «Документи».

Поділитися