Дорожня карта для постраждалого цивільного населення Лебединської міської територіальної громади на випадок виникнення потреби психологічної допомоги

На випадок виникнення потреби у психологічній підтримці мешканці Лебединської міської територіальної громади  можуть звернутися до:

  • Комунальне некомерційне підприємство «Лебединська лікарня імені лікаря К.О. Зільберника» Лебединської міської ради за адресою  вул. Михайлівська,17, м. Лебедин.

Психологічна допомога населенню надається сімейними лікарями ЦПМСД  Лебединської територіальної громади (16 лікарів), 2 психологами відділення медичної реабілітації та 1 лікар – психіатр консультативно-поліклінічного відділення.

  • Лебединський міський центр соціальних служб за адресою вул. Сумська,12, кабінет №38.

Час роботи: понеділок – четвер з 8.00 до 17.15, п’ятниця з 8.00 до 16.00. Перерва з 12.00 до 13.00

  • Лебединські заклади загальної середньої освіти №№1,3,4,5,7, Будильський, Ворожбянський, Пристайлівський Межиріцький, Московськобобрицький, Штепівський заклади загальної середньої освіти, Лебединські  заклади  дошкільної освіти «Ромашка» та «Чайка».

Психологічна допомога надається  учням, вихованцям закладів дошкільної освіти, батькам та педагогам в межах робочого часу спеціалістів з 8.00 до 17.15 год. , в кабінетах практичних психологів.

Якщо Ви страждаєте занадто сильно або занадто довго, зверніться до психолога.

За підтримки Національної психологічної асоціації (НПА) психологи-волонтери створили центр психологічної підтримки “Як ти?” для тих, хто потерпає від останніх подій і відчуває постійні стрес, хвилювання та тривогу. За підтримкою можна звернутися безкоштовно, у будь-який час доби.  

“Розкажи мені” — безкоштовна інтернет-платформа для психологічних консультацій. Команда платформи допомагає всім, хто потребує емоційної підтримки, консультації та допомоги у зв’язку зі швидкими змінами, що наразі відбуваються в економіці, соціумі та житті кожної людини. Звернутися за допомогою можна через вебсайт ініціативи.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) відкрив гарячу лінію, за якою можна звернутися за підтримкою. Дзвінки безкоштовні: 0-800-300-155.

“УкрЄдність” – сайт безкоштовної психологічної підтримки від Української спілки психотерапевтів. Команда підбере для вас фахівця відповідно до зазначених Вами проблем. Є можливість відвідувати безкоштовні підтримуючі групи в онлайн-форматі.

Чатботи в Telegram для психологічної підтримки українців:

Друг. Перша допомога – бот, створений за підтримки ЮНІСЕФ на основі сучасних протоколів і науково-доведених досліджень.Слова допомагають – бот, який розповідає про різні стани й емоції та підказує, як допомогти собі самостійно, якщо немає змоги звернутись до психолога. Також радить, як підтримати іншу людину, котрій потрібна психологічна допомога. Створений командою Центру психічного здоров’я НаУКМА та факультету інформатики CyberFI НаУКМА.

Поділитися