Звернення тимчасово виконуючої обов’язки міського голови Ольги ЗІКЄЄВОЇ до Дня пам’яті жертв Голодоморів

Шановні земляки!

Щороку остання субота листопада об’єднує у жалобі українців по всьому світу. Цього дня ми схиляємо голови за мільйонами наших земляків, життя яких у мирний час обірвала голодна смерть на найродючішій у світі землі.

Голодомор – це масштабна національна трагедія всього українського народу, його глибока духовна і незагоєна рана, яка пронизує пекучим болем пам’ять багатьох поколінь. У ХХ сторіччі українці пережили три хвилі Голодомору: 1921 – 1923, 1932 – 1933 і 1946 – 1947 років. І наш святий обов’язок – зробити все, щоб пам’ять про заморених голодом була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, щоб ніколи не допустити подібного на нашій українській землі.

25 листопада у спільній молитві згадаємо усіх жертв Голодоморів, запалимо свічку пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми схиляємо голови перед невинними жертвами того страшного часу. Але оселяємо в своїх душах не розпач, а загартовуємо силу духу і, незважаючи на агресію північного сусіда, йдемо своїм шляхом до волі і мирного життя на власній землі.

Пам’ятаємо! Не пробачимо! ПЕРЕМОЖЕМО!

З повагою, тимчасово виконуюча обов’язки міського голови Ольга ЗІКЄЄВА

Поділитися