Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему:«Несплата аліментів – відповідальність у вигляді суспільно корисних робіт»

21 листопада 2023 року з метою правової освіченості суб’єктів пробації начальником Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом спільно з юристкою сектору «Лебединське бюро правової допомоги» – Анастасією Таранченко, проведено інформаційну годину для суб’єктів пробації на тему: «Несплата аліментів – відповідальність у вигляді суспільно корисних робіт».

Метою заходу було надати роз’яснення, які наслідки та відповідальність може чекати, боржника, за несплату аліментів.

«За наявності заборгованості зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за – 6 місяців, державний виконавець складає протокол про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183-1 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» та надсилає його для розгляду до суду за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби. Важливо, якщо ж аліменти мають сплачуватись на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то боржник притягується до адміністративної відповідальності за їх несплату впродовж – 3 місяців», – наголосила фахівчиня.

Для отримання консультацій Ви можете звернутися до сектору «Лебединське бюро правової допомоги» за адресою: Сумська область, м. Лебедин, вул. Сумська, буд. 2 Б, або зателефонувати за єдиним контактним номером гарячої лінії БПД 0 800 213 103 – підвела підсумки Анастасія Таранченко.

По завершенню заходу присутні отримали індивідуальні консультації,  буклети  та  візитівки.

Поділитися