Свобода, воля і честь понад усе

Сьогодні, 21 листопада Україна відзначає 10 річницю Дня Гідності та Свободи.

Того листопадового вечора, 10 років тому, ніхто й не здогадувався, що в історії України й світу починається новий етап драматичних геополітичних змін. Їх тригером стала боротьба всього українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а за духовні цінності – Гідність і Свободу.

Кожному українцю необхідно пам’ятати, за що боролися студенти Євромайдану, заради чого клала на вівтар свої життя Небесна Сотня, за кого загинули і гинуть у боротьбі за свободу та незалежність наші захисники сьогодні.

Пам’ятати, що ми, українці – нація вільна, незалежна та хоробра, яка, як свідчать героїчні сторінки історії, ніколи не змириться з несправедливістю, беззаконням і приниженням людської гідності, яка через віки свято береже традиції визвольної боротьби волелюбних предків.

До 10-річниці революції Гідності у бібліотеках громади відбулися заходи патріотичного спрямування.

 «Заряджені гідністю та жагою свободи» – під такою назвою пройшла в центральній міській бібліотеці інформіна для учасників МЦ «Атмосфера».

Міська бібліотека №1 для учнів 3 класу ЗОШ №3 (вчитель початкових класів Олена Солонець) провела літературну довідку «Майдан… Шлях до свободи». Діти дізналися про події 10-річної давнини в Україні, познайомилися з книгами «Мій тато став зіркою» Г. Кирпа, «Героям слава», «Мальована історія Незалежності України» Братів Капранових і ін., взяли участь у флешмобі «Серця – Україні».

Інформаційна хвилина до Дня Гідності «Вільні творити майбутнє» пройшла у Катеринівській СБФ, а інформ-хвилинка «Країна нескорених» в Московськобобрицькій СБФ.

Ворожбянська СБФ для жителів села провела патріотичну годину «Народ мій є, Народ мій завжди буде, Ніхто не переможе мій народ!», а міська бібліотека №3 – бесіду «Вічний дух Майдану».

До Дня Гідності та Свободи бібліотекарем Боровеньківської СБФ Надією Смітія для всіх зацікавлених була проведена патріотична година «Незламний дух нескореної нації».

У Червленівській СБФ для відвідувачів бібліотеки пройшла патріотична бесіда «Революція Гідності – ми пам’ятаємо!», а в Пристайлівській СБФ – «Ми пам’ятаємо! День Гідності і Свободи!».

В книгозбірнях до важливої дати також відбулися презентації тематичних книжкових виставок та переглядів літератури: «Події, що змінили долю України» (МБ №2), «Героїв країна – моя Україна» (Московськобобрицька СБФ), «День гідності та свободи» (ЦМБ), «,Від Революції Гідності до України гідності» (Боровеньківська СБФ), «Майдан у кожному серці» (Василівська СБФ), « Вільні творять майбутнє!» (Рябушківська СБФ), «День, що змінив нашу країну» (Підопригорівська СБФ), «Крик душі» (Гринцівська СБФ).

Поділитися