Курси з тактичної медицини

На виконання закону України «Про основи національного спротиву» розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації від 12.04.2023 № 132-ОД затверджено обласну програму «Надання домедичної допомоги пораненим в умовах бойових дій» (тактична медицина), головна мета якої навчити максимальну кількість населення Сумської області навичкам самостійно надавати домедичну допомогу при пораненнях, мінно-вибухових травмах тощо, що дозволить особам, які не мають медичної освіти та попередньої спеціальної підготовки, здійснювати життєрятівні заходи само- та взаємодопомоги до прибуття медиків в умовах війни.

Програмою започатковано навчально-практичний курс із тактичної медицини за участі різнопрофільних висококваліфікованих фахівців для організації навчання населення домедичної допомоги (надання першої допомоги) для збереження життя в умовах воєнних дій. Курси з тактичної медицини передбачають підготовку як осіб з профільною медичною освітою, так і людей, не дотичних до медицини, основною метою якої є напрацювання та підтримка навичок, знань, компетенцій та можливостей, що підвищують імовірність виживання населення в умовах воєнного стану.

Підготовка проводиться по двох напрямах: дводенні курси для цивільних осіб Сумської області та чотириденні курси для ДФТГ, співробітників прикордонної служби, СБУ, Національної поліції, ДСНС, УПП. Курси можуть проводитись на постійно визначеному місці дислокації, а можуть бути виїзні.

Для планування роботи навчально-практичного курсу і формування груп на 2024 рік просимо до 24 листопада 2023 року надати пропозиції щодо кількості осіб, які проходитимуть підготовку з тактичної медицини на електронну адресу: lebedinradans@gmail.com.

Поділитися