Обговорено стратегічні напрямки співпраці з проєктом USAID «ГОВЕРЛА»

Цими днями на Закрапатті відбувся діалоговий захід із представниками органів місцевого самоврядування територіальних громад – партнерів USAID «ГОВЕРЛА» з Сумської, Чергнігівської, Миколаївської та Харківської областей.

Захід був організований аби ближче познайомитися із Проєктом USAID «ГОВЕРЛА», дізнатися більше про можливості допомоги, розповісти про виклики своїх громад та сформувати список пріоритетних напрямів співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА».

Учасниками діалогового заходу від Лебединської міської територіальної громади були начальник управління економічного розвитку і торгівлі Юрій МАГАЛЯС та начальник відділу з питань внутрішньої політики Ольга ЛАХТАР.

Головна мета зібрання – представлення напрацювань USAID «ГОВЕРЛА» з підтримки територіальних громад, обговорення актуальних першочергових потреб територіальних громад та визначення напрямів їх підтримки з боку USAID «ГОВЕРЛА».

Протягом двох днів представники органів місцевого самоврядування детально ознайомлювались із напрацюваннями першочергових пріоритетних напрямків співпраці територіальних громад з Проєктом USAID ГОВЕРЛА.

Серед проаналізованих напрямків, зокрема, виділили: місцевий економічний розвиток, інструменти наповнення місцевих бюджетів, управління активами, відновлення та відбудова, інструменти для покращення якості муніципальних послуг, інституційно-організаційне забезпечення виконання повноважень наданих громадам у межах реформи децентралізації, міжмуніципальне співробітництво, активізація та залучення громадськості до прийняття рішень. Було сформовано план підтримки деокупованих громад.

Як зазначили організатори діалогового заходу, команда Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» буде супроводжувати кожну громаду, застосовуючи сучасні інструменти та експертизу: зокрема, з розробкою стратегічних документів, відновленням пошкоджених будівель, технікою, консультаціями експертів, навчаннями тощо.

Габріель АБРАХАМ, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», підсумував: «Кожна з громад має унікальні характеристики та набір викликів. Тому для їхнього відновлення та розвитку ми будемо підходити індивідуально — з урахуванням інституційної спроможності громад, їхніх ресурсів та людського потенціалу».

Висловлюємо щиру вдячність HOVERLA / проєкт USAID в Україні за всебічну підтримку і взаємодію!

Поділитися