19 листопада – День працівників сільського господарства

День працівників сільського господарства України – професійне свято працівників сільського господарства, підприємств із переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу України.

День працівників сільського господарства відзначається в Україні щорічно в третю неділю листопада згідно з Указом президента №428/93 від 7 жовтня 1993 р.

Існує чимало видів сільського господарства, насамперед це рослинництво – вирощування зернових, технічних, овочевих культур, плодово-ягідних культур, насінництво, тваринництво, переробка сільгосппродукції тощо. 

На сьогодні агропромисловий комплекс – одна з провідних галузей економіки України, яка дає роботу близько 3 мільйонам людей.

Сільськогосподарська галузь для нашої держави завжди була однією з пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни. Україна – багата на чорнозем, родючі землями, крім того, після розпаду СРСР аграрний сектор отримав нове дихання, доступ до найбільш ефективних закордонних технологій і методів обробки землі. Це дозволило організувати агропромислову галузь як одну з найбільш важливих стратегічних напрямів не тільки в економічному відношенні, але і активною політичною та геополітичною складовою життєдіяльності українського суспільства. 

Поділитися