Дбаємо про благоустрій території Лебединської громади разом!

Шановні громадяни, лебединці, жителі багатоквартирних будинків! Лебединська міська рада вкотре звертається до Вас із величезним проханням не перетворювати прибудинкову територію, територію біля облаштованих контейнерних майданчиків на стихійне сміттєзвалище!

Як приклад – ось ці світлини зроблені сьогодні ранком у мікрорайоні Верстатників біля будинків № 5 та № 10. Облагороджений контейнерний майданчик, забетонований, обгороджений сіткою, вивезене сміття з контейнерів, і по периметру натягнутої сітки возвеличується ось цей айсберг із гілля, бадилля, засохших чорнобривців, якихось трухлих рамок, залишків чиїхось ремонтів і тому подібного!

Біля будинку № 6 цього ж мікрорайону така ж картина, є контейнер для збору ТПВ, чистий, прибраний, порожній і напроти нього – гори сміття, причому це засохла огородина та гілляччя, яке навіть за умовами вивозу сміття комунальним підприємством «Комбінат благоустрою», прописаними в договорі на вивіз,  не повинно вивозитись комунальниками.

До слова, управлінням житлово-комунального господарства наразі проведена тендерна закупівля пластикових контейнерів, ємністю 1, 1 куб.м. для збору ТПВ саме задля благоустрою прибудинкових територій, щоб все виглядало охайним та облагородженим. Тривають роботи з ремонту асфальтобетонного покриття прибудинкових територій.

Ми вкотре наголошуємо, що цивілізоване поводження з відходами – це громадянський обов’язок кожного! Тому давайте не будемо перетворювати наше рідне місто і його мальовничу природу на суцільне сміттєзвалище!

Наголошуємо також, що викидання сміття у невизначеному для цього місці є порушенням правил благоустрою та, згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на порушників чекає штраф від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 340-1360 гривень.

Поділитися