На Лебединщині діють обмеження руху деяких транспортних засобів та використання інструментів з двигуном внутрішнього згорання

Шановні мешканці та гості Лебединської міської територіальної громади, доводимо до вашого відома, що набрало чинності рішення сорок першої сесії Лебединської міської ради восьмого скликання від 04.10.2023 № 955-МР «Про обмеження руху деяких транспортних засобів та техніки, використання інструментів з двигуном внутрішнього згорання на території Лебединської міської територіальної громади», яке 11.10.2023 оприлюднене на офіційному сайті Лебединської міської ради.

Цим рішенням на період дії воєнного стану на території Лебединської міської територіальної громади встановлено заборону щодо експлуатації транспортних засобів та іншої техніки, які використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямотік», інші вихлопні системи, де пошкоджений або відсутній шумопоглинач. А також, під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» заборонено роботу мотокос, бензопил, інших інструментів з двигунами внутрішнього згорання до сигналу «Відбій повітряної тривоги».

Заходи щодо виконання вимог зазначеного рішення будуть вживатися відділенням поліції № 3 (м. Лебедин) Сумського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області.

Нагадуємо, що відповідно до статті 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях передбачена відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу на громадян від 85 до 255 гривень, на посадових осіб та громадян – суб’єктів господарської діяльності від 255 до 510 гривень.

У разі повторного вчинення особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 255 до 510 гривень із конфіскацією предметів порушення тиші або без такої, на посадових осіб та громадян – суб’єктів господарської діяльності від 850 до 2550 гривень із конфіскацією предметів порушення тиші або без такої.

Просимо вас сумлінно дотримуватися вимог встановлених вищезазначеним рішенням адже більшість мешканців перебувають у стані постійного стресу та тривоги. Ракетно-бомбові удари, обстріли, звуки літаків, безпілотників,  сирен під час повітряних тривог – підсилили сприйняття звуків. У результаті гучний шум від транспортних засобів та інструментів з двигуном внутрішнього згорання нагадує звук літака, вертольота чи іншої військової техніки, що негативно впливає на психоемоційний стан населення та заважає оперативно реагувати на поточну ситуацію, вживати заходи щодо захисту життя людей. З повним текстом рішення Лебединської міської ради можна ознайомитися нижче.

Поділитися