У Лебедині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Максима ГУЩІ

Сьогодні у Лебедині відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому Герою – Максиму Юрійовичу ГУЩІ. Дошка розміщена на фасаді будівлі Лебединського закладу загальної середньої освіти № 5, випускником якої був Максим.

Відважний, мужній і хоробрий захисник України Максим Юрійович ГУЩА брав безпосередню участь у обороні населеного пункту Мар’їнка Донецької області, у визволенні населених пунктів Щурове та Лиман на Донеччині.

Максим загинув 4 лютого 2023 року на околиці села Площанка Сватівського району Луганської області внаслідок мінометного обстрілу. Солдат Максим Гуща був навідником механізованого батальйону у лавах Збройних Сил України. 23 лютого 2023 року йому б виповнилось 25 років.

Наказом командира військової частини нагороджений нагрудним знаком «66 окрема механізована бригада сухопутних військ (посмертно).

Віддати шану пам’яті Максима зібралися рідні, близькі, знайомі, педагоги, представники влади.

Музичний супровід церемонії відкриття меморіальної дошки талановитим виконанням тематичних композицій було забезпечено відділом культури і туризму.

Виконуюча обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО висловила щирі співчуття родині загиблого Героя, захисника України Максима ГУЩІ та  подякувала батькам Максима за те, що виховали справжнього патріота своєї Батьківщини, який віддав за неї найцінніше – своє молоде життя.

«Поховати свою дитину – це найстрашніше для кожної матері,» – як поділилася з присутніми мама Максима Наталія Василівна, – «а тому понад усе хочеться аби ця загибель не була даремною». Ми маємо пам’ятати ціну, якою нам наразі дається відстоювання свого законного права – жити на своїй землі, у своїй державі. Бо цією ціною є смерті хоробрих воїнів, мужніх захисників України, синів і дочок української нації.

«Золота дитина» – саме так говорили про Максима вчителі, вихователі, як пригадав під час промови тато загиблого Юрій ГУЩА. Він був турботливим, надійним, справжнім чоловіком, щирим, люблячим, прикладом людяності та доброчесності. Саме таким він назавжди залишиться у пам’яті своєї коханої дружини Єлизавети. Світлим і добрим назавжди Максим залишиться у серцях усіх, хто знав його.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано батькам Максима, дружині Єлизаветі та  виконуючій обов’язки міського голови Світлані ГОРОШКО.

Потім усі бажаючі могли покласти квіти до пам’ятного знака на знак вшанування пам’яті про Максима.

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали шану світлій пам’яті Максима ГУЩІ та усіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Поділитися