Пишаємося вами, воїни добра!

Війна змінила в Україні все: життя, людей, побут. Змінився і календар знаменних і пам’ятних дат. В 2023 році День захисників та захисниць України — 1 жовтня. Цього ж дня за новим церковним календарем святкують Покрову Пресвятої Богородиці. Також на цей день припадають такі свята як День Українського козацтва, День територіальної оборони України, День ветерана, Міжнародний день людей похилого віку, День вчителя, Міжнародний день музики.

В цей день ми дякуємо за стійкість і відвагу всім захисникам і захисницям, хто став на захист держави і нації, хто закриває своїми грудьми всю країну і весь цивілізований світ, хто в окопах та госпіталях, хто в наступі чи в обороні на нулю бореться за щасливе майбутнє для всіх нас, низький уклін вам до землі! А всім, хто на щиті, вічна шана і слава на віки!

До Дня захисника України та Дня українського козацтва бібліотеки громади організували та провели низку заходів, з подякою захисникам, вшановуючи пам’ять полеглих, згадуючи героїв попередніх поколінь, які здобували та відстоювали свободу і незалежність України.

Напередодні свята до центральної міської бібліотеки на інформіну «День захисника України» завітали учні 7 класу Лебединського закладу загальної середньої освіти № 7. Затамувавши подих діти слухали розповідь бібліотекарки Олександри Кудлай про історію виникнення свята, про захист святої Покрови, про події на фронті з перших вуст, адже чоловік її захищає нас на передовій, і розповідає їй про війну. На закінчення зустрічі під час майстер-класу присутні виготовили «Янголів-охоронців» – обереги для військових, які перебувають на фронті.

Московськобобрицька СБФ до Дня захисника України та Дня українського козацтва оформила книжкову виставку «Ще не прочитана козацька слава» та провела патріотичну годину «В єдності наша сила».

Історичний екскурс «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення» пройшов в міській бібліотеці №3 для юних жителів села Куданівка. Бібліотекарка Катерина Венжега презентувала дітям книжкову виставку «Мужність і відвага крізь віки», на якій є книги, що подарував їй син Ігор – військовий, учасник бойових дій під Іловайськом, який і сьогодні робить все від нього залежне для перемоги України в цій війні. Після заходу присутні вшанували пам’ять односельчанина Сергія Суботи хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки.

В Рябушківській СБФ цікаво та змістовно пройшов інформаційно-розважальний мікс «Козацькому роду нема переводу». Присутні переглянули запропоновану літературу та прослухали розповідь про захисників України від козацтва до сьогодення.

Бібліотекарка Боровеньківської СБФ Надія Смітія разом з читачами привітали маму загиблого захисника-односельчанина Іванову Катерину Андріївну, та поклали квіти до пам’ятника воїнам-захисникам.

Міська бібліотека №1 запрошує всіх зацікавлених познайомитися з літературою від козацтва до сьогодні, що представлена на книжковій викладці «Сила нескорених», а міська бібліотека №2 оформила до свята книжкову полицю «1 жовтня – День захисників та захисниць України»

Година патріотичного виховання «Вклоняємося доземно українському воїну» пройшла для юних користувачів в Маловисторопській СБФ.

Поділитися