Шановні жителі Лебединської громади!

1 жовтня в день великого свята Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо День захисників і захисниць України та День українського козацтва. Ці символічні дати повертають нас до істинної історії українського воїнства, яке народжувалося на Запорізькій Січі і вважало своєю покровителькою Богородицю. Незламний козацький дух та глибока віра віками формували витривалий характер українців, давали наснагу в боротьбі за свободу. Сила та єдність нашого народу пройшла випробування вогнем і мечем.

Нині перед українськими захисниками і захисницями знову стоїть надскладне та відповідальне завдання – боронити нашу державу, її територіальну цілісність, право на мирне життя, свободу, честь української нації. Ми низько вклоняємося їм за щоденний надлюдський подвиг, за мужність і героїзм.

Хочу подякувати усім жителям Лебединщини, які наразі беруть участь у війні – непереможним Героям-захисникам та Героїням-захисницям; мужнім волонтерам, які активно допомагають попри усі ризики та небезпеку; лікарям-патріотам, які під кулями борються за життя наших воїнів.

Вітаю усіх захисників та захисниць України, наших Героїв та їхні сім’ї. Бажаю витривалості та терпіння, твердої віри, благополуччя й міцного здоров’я. Хай затишок і спокій повернуться до українських родин! Ми переможемо, адже за нами правда!

Вічна пам’ять тим, хто віддав життя за свободу Батьківщини та низький уклін родинам загиблих Героїв!

Слава Україні! Героям слава!

З повагою, виконуючий обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО.

Поділитися