Героям – вічна Слава!

29 серпня в Україні вшановують пам’ять Героїв-захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Пам’ятний день був встановлений Указом Президента в 2019 році задля вшанування Героїв, загиблих під час Іловайської трагедії. І сьогодні, в  цей скорботний День пам’яті захисників України ми вшановуємо пам’ять військових та учасників добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність України та українського народу з 2014 по 2023 роки.

Символом цього дня є квітка соняшника, адже на полях з цією рослиною полягло багато українських воїнів.

З нагоди вшанування Дня пам’яті захисників України в бібліотечних закладах Лебединської громади пройшли заходи під гаслом «Українці – нація Героїв».

Міська бібліотека №1 оформила тематичну виставку-реквієм під назвою «#ПАМ’ЯТАЄМО», міська бібліотека №2 – викладку книг «Українці – нація героїв», а Пристайлівська СБФ – книжкову вітрину пам’яті «Герої не вмирають!».

Куточок пам’яті «Герої нашого часу» з фотографіями полеглих за свободу і незалежність України Героїв-земляків Едуарда Лободи, Степана Литковця, Олександра Ворожко, створено в Підопригорівській СБФ.

Бібліотекар міської бібліотеки №3 Катерина Венжега разом з жителями села Куданівка  та мамою загиблого Героя Сергія Суботи Валентиною Володимирівною взяли участь у вшануванні пам’яті захисника, і покладанні квітів до пам’ятної дошки.

Покладання квітів до могили односельчанина Героя Максима Магаляса було організовано також і Межирицькою СБФ.

Куточок пам’яті загиблих героїв «Голови низько схиляєм пам’яті їхній святій!» оформлено в Катеринівській СБФ.

Майстер-клас по виготовленню соняха пам’яті відбувся в центральній міській бібліотеці для юних користувачів. Діти затамувавши подих вислухали розповідь бібліотекарки Олександри Кудлай про історію виникнення сумної дати, пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, і виготовили квіти соняшника на згадку.   Вшанування пам’яті Героїв України, які за незалежність і територіальну цілісність України віддали найдорожче, що мали – своє життя, є надзвичайно важливим для нашої країни. Адже без глибокого відчуття патріотизму, самовідданості та любові до рідної землі, неможливо побудувати сильну та успішну державу, за щасливе майбутнє якої гинуть наші захисники!

Поділитися