І буде вільна Україна на всі віки, на всі часи!

Ми воїни. Не ледарі. Не лежні.

І наше діло праведне й святе.

Бо хто за що, а ми за незалежність.

Отож нам так і важко через те.

Ліна Костенко

23 та 24 серпня наша країна відмічає дві визначні державні дати: День Прапора та День Незалежності України. І щороку кожен українець долучається до цієї події, бо всі ми вірні Батьківщині та її символам, її незалежності та цілісності, любові та поваги до неї.

Історія здобуття Україною незалежності надзвичайно складна та довга, а зберегти незалежність, і збудувати міцну державу – наш святий обов’язок перед попередниками, які були джерелом української державності, та перед майбутніми поколіннями української нації.

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора та 32-ї річниці Незалежності України у бібліотечних закладах Лебединської громади пройшов ряд різнопланових заходів.

Працівники бібліотек завжди приділяють велику увагу популяризації літератури з української державності, і з нагоди свят оформили виставки-інсталяції, полиці та перегляди літератури, книжкові викладки та вітрини: «Символ віри і надії», «Є найсвятіше слово на землі, високе, світле слово – Україна…» (МБ №1), «І синє небо, і жовте колосся», «Моя Вітчизно, люба Україно!» (МБ №2), «Україна: історія і сучасність» (МБ №3), «Україна була, є і буде!» (ЦМБ), «З Днем Незалежності, Україно!» (Пристайлівська СБФ), «Незалежна і єдина наша ненька Україна’» (Боровеньківська СБФ).

На них розміщена сучасна література з історії нашої держави, інформація про державні символи, розповіді про історичні постаті, які відіграли значну роль на шляху здобуття Україною незалежності.

До Дня Державного Прапора України Московськобобрицька СБФ провела інформ-хвилинку «Державні символи України», центральна міська бібліотека та Боровеньківська СБФ – акцію «Цвітуть неначе квіти волі, знамена жовто- голубі’», а Калюжнівська СБФ – флешмоб «Наш синьо жовтий прапор веде у майбуття, утверджуючи право на волю і життя».

Пізнавальна гра та конкурс малюнків і аплікацій «Любіть всім серцем Україну» для юних користувачів відбулися в міській бібліотеці №3, а в Катеринівській СБФ пройшли виставка дитячих малюнків «Крилатий вітер розвіває стяг – блакить із золотом на нім переплелися!» і бесіда «Україна нескорена і незалежна».

Для дітей бібліотекар Боровеньківської СБФ Смітія Надія провела патріотичну хвилину «Уже ніхто не знищить Україну в тобі, в мені, у кожному із нас!», та художню майстерню патріотичних малюнків, які волонтери передадуть воїнам-захисникам разом із маскувальними сітками, сплетеними жителями села.

 На патріотичну акцію «Прапор, що пройшов крізь віки» та урок державності «Незалежна Україна – вільна і єдина» запросила читачів Ворожбянська СБФ.

Користувачі та працівники Василівської СБФ спільно з будинком культури взяли участь у підготовці та проведенні благодійного концерту до Дня Прапора та Дня Незалежності України для жителів села.

Підопригорівська СБФ провела для юних відвідувачів дитячий ранок «Моя Батьківщина – Україна», а  Бишкінська СБФ провела зустріч з читачами, під час якої читачі переглянули тематичну виставку книг та читали вірші патріотичної тематики.

«Україна єдина!» – під такою назвою відбулася у Межирицькій СБФ презентація виставки тематичних дитячих малюнків.  

В Михайлівській СБФ напередодні важливих дат влаштували арт-моб «Синьо-жовтий символ незламності». Керівник гуртків Лебединського центру позашкільної освіти Наталія Коротич нагадала присутнім історію українського прапора, і запропонувала дітям пофантазувати на тему його символіки з синьо-жовтими фарбами. Вихованці завзято і творчо виконали завдання. А бібліотекар Тетяна Парфило ознайомила дітей з виставкою нових надходжень літератури з історії України. А напередодні Дня Незалежності юні читачі завітали до книгозбірні на годину народознавства «По долині жито, по горі блакить», лейтмотивом якої була історія виникнення Герба і Прапора України.

Поділитися