«Розірви коло»

З початком повномасштабної війни ризик домашнього і гендерно зумовленого насильства суттєво підвищився у зв’язку зі стрімкими змінами, підвищеним психоемоційним напруженням, невизначеністю, переживаннями щодо майбутнього, втратою економічних можливостей, вимушеним переїздом чи обмеженням руху. 

Водночас постраждалі знецінюють питання особистої небезпеки на фоні загальнонаціональних викликів. Вони можуть вважати, що шукати допомоги та боротися з домашнім чи гендерно зумовленим насильством наразі «не на часі».

Проте війна  змушує переосмислювати переконання і пріоритети, а також більше цінувати життя, свободу, мир і безпеку. 

Це час трансформаційних змін і можливість покласти початок новим ідеям, звичкам і поведінці, яка допоможе будувати життя так, як бажає серце, а не змушують обставини чи кривдники. Щоб кожен і кожна могли побудувати життя так, як того хочуть вони, а не як вимагає кривдник.

Адже кожен досвід, кожна емоція, кожен біль – різні, але не менш значущі. Усі вони проявляються по своєму, формуючи власні кола. Кожне з яких може і має бути розірване.

Інформаційна кампанія «Розірви коло» – це частина масштабної програми UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення із протидії та запобігання домашнього та/і гендерно зумовленого насильства в Україні. Кампанія реалізується за підтримки уряду Великої Британії та сприяння Офісу Віце прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради  звертає Вашу увагу  на інформаційну платформу кампанії «Розірви коло» на якій доступні:

-інформація про види та ознаки насильства у стосунках; 

-поради для людей, що стали свідками або зазнали домашнього насильства;

-контакти сервісів допомоги та корисні матеріали для завантаження: https://rozirvykolo.org/vidi-nasilstva

Поділитися