Плинуть століття над Лебединим краєм

Щорічно 19 серпня лебединці, закохані у своє прекрасне місто, відзначають важливу дату – День міста. У цьому році – це 369 річниця з дня заснування «Лебяжого города».

Історія кожного селища Лебединської громади вкрай цікава, наповнена своїми таємницями, та Лебедин має свою унікальну історію, про яку можна дізнатися не лише з інтернету, а і погортавши сторінки книжок у бібліотеках міста.

У міських книгозбірнях напередодні Дня міста оформлено тематичні краєзнавчі книжкові виставки, пройшли огляди літератури, відбулися краєзнавчі заходи.

Міські бібліотеки запрошують усіх зацікавлених ознайомитися з краєзнавчою літературою на книжкових викладках: «Славне місто моє Лебедин» (центральна міська бібліотека),«Я ♥ Лебедин» і «Поетичні перлини нашого міста» (міська бібліотека №1), «Лебединщина – край квітучої краси» (міська бібліотека №2), «Квітни, мій краю, земля Лебединська» (міська бібліотека №3), де представлені світлини давнього міста, копії архівних документів, газетні публікації, брошури, буклети, книги про історію Лебедина та Лебединщини, поетичні та прозові твори талановитих земляків та ін.

На ютуб каналі міської бібліотеки №1 усі бажаючі можуть переглянути відео-подорож «Лебедин: вчора, сьогодні, завтра».

До Дня міста в центральній міській бібліотеці для команди «Дежавю» пройшов розважально-пізнавальний квест, а у міській бібліотеці № 3 відбулася краєзнавча мандрівка «Місто, в якому я живу». Фахівці бібліотек розповідали дітям про історію заснування міста, про легенди, про козаків, про сучасний Лебедин та провели ігри, які дуже сподобались і малечі, і підліткам.

Поділитися