Багатоцільова грошова допомога від французької організації Acted

Жителі Лебединської громади, у яких пошкоджене чи зруйноване житло, можуть отримати багатоцільову грошову допомогу від французької організації Acted.

Багатоцільова грошова допомога надається домогосподарствам, які постраждали внаслідок активізації конфлікту на території України, а саме громадянам, у яких повністю або частково пошкоджене житло на території громади і, які залишаються і проживають на даний момент у громаді.

Розмір грошової гуманітарної допомоги складає 2 220 грн на місяць на кожного члена постраждалого домогосподарства, розрахована на три місяці і буде виплачена одним платежем одразу за три місяці.

Реєстрація отримувачів грошової допомоги відбувається шляхом анкетування співробітниками представника домогосподарства, яке постраждало внаслідок російської агресії.

У Acted зазначають, що наявність пошкодженого житла – є обов’язковою умовою для участі у програмі, але не є гарантією отримання допомоги, так як співробітники французької організації проводять перевірку з партнерськими гуманітарними організаціями і у разі, якщо домогосподарство отримує аналогічний тип грошової допомоги в іншій організації у визначений період – допомогу надавати не будуть. У Лебединській громаді реєстрація та анкетування представників постраждалих домогосподарств будуть проводити з 8 до 11 серпня включно.

Поділитися