У Лебедині відбувся тренінг для підприємців-початківців “Як розпочати власну справу”

28 липня у місті Лебедині у рамках співпраці з програмою EU4Business «Центр підтримки бізнесу. Лебедин» провів тренінг «Як розпочати власну справу?». Тренером заходу був консультант із місцевого економічного розвитку, кандидат економічних наук, доцент Дмитро Лукін. У тренінгу взяло участь 25 жителів громади, які планують розвивати власний бізнес. Говорити про початок власної справи і при цьому не мати досвіду у її створенні – це неефективно, переконаний пан Дмитро. Тому під час тренінгу він не лише торкнувся теоретичних аспектів, а і дав практичні рекомендації учасникам, до речі, і з власного досвіду ведення бізнесу.

Серед питань, які турбували присутніх, були: мінливість українського законодавства, ризики і виклики, з якими стикається підприємець, конкуренція, податкові зобов’язання, стартовий капітал, а ще розробка бізнес-плану, просування власної справи та багато іншого. Активність аудиторії під час заходу засвідчила, що тема розвитку власної справи є дійсно актуальною, а озвучені тези – відгукуються учасникам заходу.Тренінг відвідала виконуюча обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО, яка зазначила, що розвиток підприємництва у громаді є важливою складовою її життєдіяльності. Саме тому, зазначила Світлана Олександрівна, подібні тренінги досить важливі, адже вони можуть дати поштовх тим, хто ще не наважився розпочати власну справу.

Довідково

Реалізація проєкту «Розвиток локального бізнес-сектору шляхом виходу на нові ринки» у Лебединській та трьох інших громадах-партнерах (Тростянецькій, Чортківській та Копичинецькій) відбувається у межах ґрантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП, яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Ґрантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія GIZ Ukraine. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Поділитися