У Василівці відкрили меморіальні дошки полеглим захисникам України

Сьогодні у селі Василівка на фасаді місцевої школи відкрили дві меморіальні дошки полеглим захисникам України, випускникам–Героям – Денисові Козуну та Андрієві Морданю.

На урочистій церемонії відкриття були присутні рідні, знайомі, жителі села, педагоги та учні, представники влади та військовослужбовці. Виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко щиро подякувала батькам загиблих Героїв і вручила подяки за те, що виховали справжніх синів українського народу, відважних захисників рідної землі, які віддали життя за незалежність і територіальну цілісність України.

Право відкрити меморіальні дошки було надано батькам загиблих воїнів – Ользі Тимченко (мати Дениса Козуна) та Олександру Морданю (батькові Андрія Морданя). Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих військових і поклали квіти до меморіальних дошок.

Денис Олегович Козун – народився 21 березня 1997 року у селі Василівка. Освіту здобував у закладі загальної середньої освіти та Синівському професійному аграрному ліцеї, який закінчив у 2018 році. У лавах Збройних Сил України служив кухарем. Життя хлопця обірвалося 7 вересня поблизу населеного пункту Червоне Ізюмського району Харківської області під час наступальних дій ворожих військ.

Андрій Олександрович Мордань – народився 13 січня 1978 року у селі Василівка. Чоловік був артилеристом, закінчив Сумське артучилище. Служив, допоки не скоротили його військову частину.

Він працював у Польщі, на цивільній роботі, повернувся 24 лютого. До лав Збройних сил України пішов добровольцем за покликом серця. Андрій Мордань загинув 4 лютого 2023 року на Луганщині, під час артобстрілу.

В Андрія залишилося троє дітей. Поховали воїна у Піщаному, де проживав останнім часом.

Світла пам’ять про Героїв назавжди залишиться у наших серцях!

Поділитися