У Лебедині провели в останню путь капітана Олександра Дранка

У Лебедині провели в останню путь земляка – капітана Дранка Олександра Миколайовича.

Попрощатись із військовим прийшли рідні, близькі, знайомі, військовослужбовці, жителі громади.

Олександр Дранко був командиром мінометної батареї однієї з військових частин, вірним захисником України, висококваліфікованим військовослужбовцем та відданим побратимом.

З перших днів війни старший лейтенант запасу за покликом серця визвався захищати рідну громаду і всю країну від північного агресора. Свого часу чоловік закінчив Військовий інститут ракетних військ і артилерії Сумського державного університету за спеціальністю «Бойове застосування та управління діями підрозділів Сухопутних військ».

Олександр Дранко народився і жив у рідному Лебедині. Тут 2002 року закінчив загальноосвітню школу №5.

Життя військовослужбовця обірвалося на 37 році життя у населеному пункті Андріївка Краматорського району Донецької області. Вдома на нього чекали мати, рідна сестра, дружина та донька.

У рідному Лебедині захисника пронесли крізь живий коридор. Люди схиляли голови і встеляли останній шлях земляка квітами, коли військові несли на руках труну загиблого.

Прощальне слово виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин), підполковник Ігор Ячменьов та побратими.

Жителі громади попрощалися з Олександром Дранком і під залпи почесної варти провели його в останню путь. Поховали військового на одному із місцевих кладовищ, разом з іншими Героями, які загинули за волю і незалежність України.

Поділитися