До уваги суб’єктів господарювання!

За інформацією Сумської обласної військової адміністрації, у 2023 році на Сумщині планується продовжити реалізацію регіональної програми надання фінансової допомоги бізнесу, нерухоме майно якого було знищено або пошкоджено внаслідок ведення військових дій.

Нагадуємо, що у 2022 році на Сумщині діяла програма надання фінансової допомоги бізнесу, що постраждав внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру. За підсумками реалізації програми, допомогу отримали 92 суб’єкти мікро- та малого підприємництва, які зазнали збитків в результаті ведення бойових дій через знищене чи пошкоджене нерухоме майно, на загальну суму 6,9 мільйона гривень.

Допомога підприємцям надавалася з метою покриття витрат пов’язаних з відновленням, ремонтом, реконструкцією знищеного або пошкодженого нерухомого майна; закупівлею/заміною/ремонтом знищеного або пошкодженого обладнання, яке використовується у виробничій діяльності; закупівлею сировини та матеріалів, які використовуються у виробничій діяльності; збереженням та створенням нових робочих місць (виплати заробітної плати); сплатою податків і обов’язкових платежів до бюджету та інших витрат, необхідних для відновлення господарської діяльності.

Розмір допомоги одному суб’єктові господарювання складав до 100 тисяч гривень та надавався на безповоротній основі. На вказані цілі з резервного фонду обласного бюджету Сумської області на 2022 рік було виділено кошти в сумі 7 мільйонів гривень. У разі зацікавленості, просимо звертатися до виконавчого комітету Лебединської міської ради:  вул. Сумська, 12 каб. 18, м. Лебедин, Сумська обл. (управління економічного розвитку і торгівлі), тел. (05445)21438, ел. пошта: ekonomika_lbd@ukr.net.

Поділитися