Звернення виконуючої обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО з приводу Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу

Кожного року 26 квітня Україна й увесь світ згадує Чорнобильську катастрофу

У грудні 2016 року Генеральна асамблея ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до непоправних медичних, економічних, соціальних та гуманітарних наслідків. Ось вже 37 років біль і тривога Чорнобиля залишається у наших серцях. Але Чорнобиль – не лише велика трагедія, а і символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків.

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, вчених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.

Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість усім ліквідаторам страшної аварії. Адже ціною власного життя та здоров’я без вагань та роздумів, ви ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, ви, нехтуючи власною безпекою, ступили назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а і на всій планеті.

Низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув у цій боротьбі.

Шановні учасники ліквідації на Чорнобильській атомній станції! Сердечно бажаю Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, життєвої енергії та наснаги, сімейного затишку, щастя, добра та злагоди, нашої Перемоги та миру в Україні!

З повагою та глибокою вдячністю виконуючий обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО

Поділитися