Партнерська зустріч євроклубів “Mayflower” (м.Лебедин) та “Marigold” (с.Межиріч)

Нещодавно Представництво ЄС в Україні визначило переможців Конкурсу проєктів євроклубів 2023 (детальніше за посиланням: https://euroquiz.org.ua/events/view/530)

Конкурс проводився в рамках проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні», що є ініціативою Представництва Європейського Союзу в Україні та виконується ГО «Фундація «Відкрите суспільство» та ГО «Молодіжна Альтернатива».

27 проєктів-переможців, які запропонували найбільш актуальні ініціативи з масштабними заходами для дітей та молоді, отримали консультаційну та фінансову підтримку на реалізацію своїх ідей.

Цьогоріч ініціативи євроклубів присвячені таким важливим темам, як популяризація європейських цінностей, допомога ЄС Україні, екологія, медіаграмотність, а також розвитку Мереж ЄС та організації конкурсів «Якою я бачу європейську Україну». Кожен з проєктів передбачає залучення та взаємодію щонайменше трьох українських євроклубів та представників інших Мереж ЄС. Таким чином, діяльність проєктів охопить якнайбільше міст і сіл України. 

Євроклуб “Mayflower” Лебединського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 (координаторка Наталія Логвиненко) виборов перемогу у Всеукраїнському конкурсі проєктів втретє. У 2020 році з проєктом «Еко – це супер! Еко – це круто! За ЕКО наше чудове майбутнє!», у 2022 році «Ми – лебединці! Ми – європейці!», а у 2023 році “UKRAINE + EUROPE = FRIENDSHIP”, разом з партнерами проєкту: євроклубом Межиріцького ЗЗСО І-ІІІ ст., координаторка Вікторія Лисянська та євроклубом Машинобудівного фахового коледжу Сумського державного університету, координаторка Наталія Пономаренко.

Метою реалізації проєктів євроклубів є поширення серед учнів та молоді знань і навичок, які сприятимуть формуванню громадянської культури на основі європейських цінностей та принципів.

Тож євроклубівці не гаять часу і реалізовують проєкт! Діти організували і провели конкурс есе до «Дня лісів», фотоконкурси, флешмоби, конкурс постерів.

19 квітня євроклубівці Лебединського євроклубу “Mayflower” здійснили поїздку до партнерів у межах проєкту “UKRAINE + EUROPE = FRIENDSHIP” до Межиріцького закладу освіти. Євроклубівці мали можливість познайомитися офлайн, поспілкуватися, обговорити план спільних заходів євроклубів у межах проєкту. Межиріцькі євроклубівці гостинно прийняли лебединців, а наприкінці, за чашкою чаю з солодощами продовжили тепле спілкування. Діти отримали подарунки від Представництва європейського Союзу в Україні.

Партнерська зустріч відбулася за фінансової підтримки Представництва ЄС в Україні, «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні», що є ініціативою Представництва Європейського Союзу в Україні та виконується ГО «Фундація «Відкрите суспільство» та ГО «Молодіжна Альтернатива».

На євроклубівців чекають численні заходи у межах проєкту  “UKRAINE + EUROPE = FRIENDSHIP”, які об’єднують у прагненні  поширювати європейські цінності та працювати у напрямку євроінтеграції.

Прямуємо разом з EuroQuiz!

#StandWithUkraine

Анжела Мумінджанова

Поділитися