Екоакція до Дня довкілля: на території заповідника «Михайлівська цілина» висадили декоративні рослини

З нагоди відзначення Дня довкілля (Українського дня навколишнього середовища) виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко та керівництво відділу культури і туризму разом з колективом природного заповідника «Михайлівська цілина» провели екозахід з облаштування території польового офісу заповідника, розташованого у селі Великі Луки Лебединської громади.

Учасники заходу висадили вічнозелені декоративні рослини навколо відкритого класу «Школа степу» та біля готелю для комах, розташованого поруч.

Додамо, заповідник «Михайлівська цілина» є степовим природним заповідником, який створено у 1928 році. За визначенням експертної ради Сумської області «Михайлівська цілина» входить до семи чудес природи Сумщини. Тут охороняється єдина в Україні цінна ділянка лучного степу в лісостеповій зоні, ростуть різноманітні та рідкісні рослини, водяться унікальні представники фауни.

Крім того, поблизу заповідника у Великих Луках розташовані садиби зеленого туризму. Це – автентичні хатинки-мазанки, в яких збережено екстер’єр та інтер’єр періоду 20-30-х років ХХ століття. Тут також можна побачити речі, які того часу були у вжитку.

Поділитися