У Лебединському художньому музеї школярі вчилися виготовляти пасхального зайчика

Великдень – це не тільки найбільше релігійне свято православних християн, це і унікальна можливість долучитися до народних традицій та обрядів, які його супроводжують. Тож, напередодні святкового дня у стінах Лебединського художнього музею, 12 та 13 квітня провели заходи до Великодніх свят.

Учні 5- Б класу ЗЗСО І-ІІІ ст. № 5 (класний керівник – Андрухів Катерина Володимирівна) та учням 2-А класу ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 (класний керівник – Хижняк Лариса Іванівна) із задоволенням прослухали розповідь про святкування Великодня, звичаї, обряди та легенди. Ознайомились із символікою знаків на писанках. Дітлахи взяли активну участь у обговоренні прийдешнього свята, поділилися своїми знаннями про традиції та звичаї, що супроводжують Великдень.

На заході панувала дружня атмосфера, жага пізнання і весняний настрій. Наприкінці зустрічі школярі з великим захопленням розглядали яскраві, веселі писанки з рослинно-геометричними орнаментами із музейної колекції, виконані харківськими майстрами. Ну і щоб закріпити отримані знання практичними навичками, під керівництвом куратора заходу – Тетяни КОВАЛЕНКО кожен учень виготовив пасхального зайчика із серветок, який послугує родинам прикрасою святкового столу.

Т.в.о. директора художнього музею Тетяна КОВАЛЕНКО

Поділитися