Відбулася чергова 34-та сесія Лебединської міської ради

У Лебедині під головуванням секретаря ради Світлани Горошко відбулася чергова 34-та сесія міської ради.

Традиційно перед початком роботи сесії депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників України, у тому числі, і наших земляків.

У пленарному засіданні взяли участь 27 депутатів з 33 обраних, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів, представники правоохоронних органів та засобів масової інформації.

Під час роботи сесії місцеві обранці розглянули 41 питання порядку денного, які попередньо детально розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій.

У ході пленарного засідання депутати проголосували за внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2023 рік». З-поміж іншого, цими змінами передбачається збільшити фінансування на експлуатаційне утримання доріг (поточний середній ремонт) на 7 млн 452 тис. грн та на ремонт ще одного тротуару на суму 170 тис. грн. Кошти з місцевого бюджету у розмірі 1 млн 250 тис. грн також направлено на ремонт дорожнього покриття на старостинських округах ( села: Межиріч та Павленкове).

На минулій 33-ій сесії Лебединської міської ради було прийнято рішення про виділення 2 млн 290 тис. грн на придбання спеціальної техніки (сміттєвоза) для КП «Комбінат благоустрою». Рішенням 34-ї сесії збільшено фінансування цієї позиції на 110 тис. грн. Відтак, замість 10 кубового сміттєвоза планується придбати 14 кубовий для потреб громади.

Крім того, кошти з бюджету Лебединської міської територіальної громади виділено на фінансову підтримку спортсменів Лебединської федерації панкратіону для участі в чемпіонаті України з панкратіону та грепплінгу (16 тис. грн).

Депутатським корпусом також було затверджено Програму заходів національного спротиву Лебединської міської територіальної громади на 2023 рік. Для здійснення першочергових заходів з реалізації цієї програми передбачається виділення коштів з місцевого бюджету у сумі 98 тис. грн.

За підсумками роботи сесії депутатами було розглянуто низку інших важливих питань життєдіяльності громади, з якими детально можна ознайомитися на офіційному сайті Лебединської міської ради у розділі «Документи».

Поділитися