Працювала координаційна рада з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми

Під час чергового засідання Координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Лебединської міської територіальної громади було розглянуто питання про роботу мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Директор Лебединського міського центру соціальних служб Наталія Кисла детально проінформувала присутніх про роботу мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Також було розглянуто питання про стан проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо запобігання та протидії домашнього насильства. Інформаційно-просвітницька робота спрямована на підвищення громадської свідомості, рівня правової культури та поінформованості населення щодо форм, проявів, причин і наслідків домашнього насильства, формування нетерпимого ставлення до насильницької моделі поведінки. На сайті Лебединської міської ради розміщена інформація, що містить телефони «гарячих ліній» та контакти установ та закладів з підтримки постраждалих від домашнього насильства та торгівлі людьми, посилання на корисні ресурси, за допомогою яких можна отримати інформацію щодо запобігання випадків домашнього насильства за ознакою статі та серії відеороликів з цієї тематики.

Звичайно, що проблема не може бути вирішена повністю, але поінформованість жінок та дітей про те, до кого і за якою допомогою можна звернутись у разі вчинення насильства стосовно них чи дітей, надає відчуття захищеності та певним чином стримує кривдника.

Крім цього, були підведені підсумки роботи Міської координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми за І квартал 2023 року.

Поділитися